Consiliul Concurentei analizeaza operatiunea prin care compania Petrom va dobandi controlul asupra firmei Shell Gas Romania, care distribuie GPL, si a societatii Trans Gas Services, cu activitati de transvazare a GPL pe teritoriul Romaniei, a anuntat
Consiliul Concurentei analizeaza operatiunea prin care compania Petrom va dobandi controlul asupra firmei Shell Gas Romania, care distribuie GPL, si a societatii Trans Gas Services, cu activitati de transvazare a GPL pe teritoriul Romaniei, a anuntat ieri autoritatea de reglementare. "Consiliul Concurentei va analiza operatiunea de concentrare economica notificata din punctul de vedere al posibilelor efecte anticoncurentiale pe piata romaneasca, in conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrarilor economice", se arata intr-un comunicat al Consiliului. Autoritatea va lua o decizie in acest sens in termen de 30 de zile de la data la care notificarea contine toate informatiile complete. Cele doua companii preluate de Petrom sunt membre ale Grupului Shell Olanda si au ramas singurele afaceri ale Shell in Romania, dupa ce grupul petrolier a vandut companiei ungare MOL, in noiembrie 2004, ultimele benzinarii detinute - 59 de statii -, precum si activitatile din domeniul lubrifiantilor si al combustibililor pentru aviatie. Shell a semnat, la 1 iunie cu Petrom contractul de vanzare a diviziei de GPL din Romania, care include firmele Shell Gas Romania si Trans Gas Services, iar tranzactia va fi finalizata dupa primirea aprobarii din partea Consiliului Concurentei. Compania a anuntat in luna martie ca a convenit sa vanda firmei franceze Rubis afacerea cu GPL din Romania, Germania, Bulgaria, Spania, Cehia si Elvetia.
Tranzactia in cazul Romaniei este conditionata de neexercitarea unui drept de preemtiune detinut de Petrom. Shell Gas Romania a fost infiintata in 1996, ca un joint-venture, in care Shell detine 55% din actiuni, iar Petrom restul de 45%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.