Senzatia de "nod in gat" reprezinta, practic, o tensiune musculara care apare atunci cand o persoana trece printr-o depresie, un stres major sau este cuprinsa de anxietate. Micul orificiu muscular din partea inferioara a gatului (faringele) incepe s
Senzatia de "nod in gat" reprezinta, practic, o tensiune musculara care apare atunci cand o persoana trece printr-o depresie, un stres major sau este cuprinsa de anxietate. Micul orificiu muscular din partea inferioara a gatului (faringele) incepe sa se tensioneze si se poate contracta fara ca persoana respectiva sa-si dea seama. Atunci cand muschiul se strange, acesta trimite un semnal catre creier, sugerand ca ar fi ceva neregula cu gatul. Alte cauze ale acestei senzatii pot fi efectele secundare ale unor medicamente pentru hipertensiune arteriala sau antihistaminice, racelile, tusea recenta, indigestia sau chiar surplusul de kilograme. Pentru a elimina senzatia de disconfort, este indicat sa beti multe lichide, sa mestecati guma sau sa sugeti pastile pentru stimularea salivei. De asemenea, este foarte important sa nu adormiti cu stomacul plin si sa evitati ciocolata, mancarurile grase si alcoolul, mai ales, inainte de culcare.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.