Bilanturile arata ca britanicii sint pe punctul de a pierde, in Afganistan, procentual, mai multi soldati decit in cel de Al Doilea Razboi Mondial. Comandantii britanici spun ca, din cauza ofensivei talibane, in curind rata victimelor va atinge si va
Bilanturile arata ca britanicii sint pe punctul de a pierde, in Afganistan, procentual, mai multi soldati decit in cel de Al Doilea Razboi Mondial. Comandantii britanici spun ca, din cauza ofensivei talibane, in curind rata victimelor va atinge si va depasi 11%, cit s-a inregistrat in rindul trupelor Maiestatii sale in razboiul de acum 60 de ani. Daca in noiembrie 2006 doar trei militari britanici au murit in Afganistan, in mai anul acesta au fost ucisi 38. Si in Irak, trupele britanice sint, proportional, cele mai afectate din cadrul coalitiei. In ultimele cinci luni, din cei 5.500 de soldati britanici au fost ucisi 23, iar americanii au pierdut 463 de oameni din 165.000.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.