Guvernul intentioneaza sa-i despagubeasca pe cei ale caror averi au fost confiscate de comunisti, pana la sfarsitul mandatului sau, a anuntat, ieri, la Iasi, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, transmite Mediafax. Anuntul a fost facut in cadrul u
Guvernul intentioneaza sa-i despagubeasca pe cei ale caror averi au fost confiscate de comunisti, pana la sfarsitul mandatului sau, a anuntat, ieri, la Iasi, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, transmite Mediafax. Anuntul a fost facut in cadrul unei ceremonii in care 20 de persoane din regiunea Moldovei au primit drept despagubiri actiuni la societatea Transelectrica. In medie, fiecare persoana a primit actiuni in valoare de 150.000 lei. "Vreau sa ii felicit pe acesti oameni care au avut curajul si viziunea sa opteze pentru actiuni la compania Transelectrica. De fapt, ei vor primi cu 47% mai mult decat suma mentionata, deoarece, intre timp, Transelectrica a fost listata la bursa si, in 3 luni, si-a sporit valoarea de piata cu 47%", a precizat Vosganian.
Ministrul Economiei a mai spus ca despagubitii nu vor plati in primul an impozit pe dividende si nici impozit pe profit, in cazul in care se vor hotari sa vanda actiunile la bursa. Totusi, in primele 6 luni, actiunile acordate drept despagubiri nu vor putea fi tranzactionate la bursa. "Este o masura protectionista, pentru a nu se devaloriza actiunile si pentru a nu crea presiune asupra bursei", a explicat ministrul Economiei.
La nivelul intregii tari, exista 600 de persoane indreptatite sa primeasca drept despagubiri actiuni la Transelectrica. Dintre acestea insa, doar 400 au dosarele complete. Vosganian a precizat ca, pana la sfarsitul acesui an, se vor acorda despagubiri si la Transgaz, iar fondul Proprietatea va deveni operational. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.