Intr-o sala inadecvata stilului ei, dar cu un public receptiv, Tori Amos a avut succes la Bucuresti. Cantautoarea americana a sustinut vineri seara, cu o intirziere de mai bine de 45 de minute, concertul programat sa inceapa la ora 20.00 la Sala Polivalenta din Bucuresti.

In fata celor aproximativ 3.500 de spectatori, Tori si-a facut aparitia intruchipind avatarul Pip de pe noul sau album, „American Doll Pose", inspirat de Atena, zeita greaca a razboiului si a intelepciunii, informeaza NewsIn. Ea purta o peruca neagra si era imbracata intr-o rochie rosie si pantaloni din latex negri. Acompaniata de Matt Chamberlain (tobe), Jon Evans (chitara bass) si Dan Phelps (chitara), Tori a cintat la inceputul concertului piese de pe noul ei album. Printre acestea, „Cruel", „Teenage Hustle", „Fat Slut", „Smokey Joe" si „Body and Soul". Tori a parasit apoi scena decorata cu draperii atirnate in jurul pianului sau Bösendorfer in forma unui baldachin si a revenit dupa citeva minute imbracata intr-un costum din lamé verde, de data aceasta prezentindu-se in lipsa vreunui avatar.

A doua parte a show-ului a fost mult mai consistenta si cu o Tori Amos eliberata parca de acomodarea cu publicul (se terminase „sedinta foto" cu telefoanele mobile si audienta a inceput sa isi aduca aminte de ce se afla, de fapt, acolo). Cintareata, in virsta de 43 de ani, a cintat „Big Wheel", cea mai cunoscuta piesa de pe albumul „American Doll Posse", urmata de „Crucify", unul dintre primele ei single-uri, de pe albumul „Little Earthquakes" (1992). Recitalul a continuat cu alte piese celebre, printre care „Cornflake Girl".

Tori s-a adresat publicului si a spus ca voia de mult timp sa vina in Romania, existind oameni din Bucuresti care au urmarit-o pe toata planeta si au intrebat-o mereu cind vine si aici. Tori a raspuns unei persoane din public care i-a amintit de Dracula si a spus ca ea este poate singura care crede ca Vlad Tepes era un tip bun. „Poate avea doar nevoie de o femeie buna."

O parte a concertului a fost dedicata exclusiv lui Tori si pianului, timp in care pe draperiile scenei erau proiectate literele „T&Bö" (Tori si Bösendorfer). Artista a cintat fara alt acompaniament piese ca „Silent All These Years" sau „Yes, Anastasia" si a primit aplauze din partea publicului. La finalul concertului, cintareata a revenit de doua ori pe scena pentru bis, chemata de aplauzele repetate ale publicului, a cintat melodii de pe ultimul album, ca „Bouncing Off Clouds" si „Secret Spell", si a incheiat show-ul cu piesa „Hey Jupiter" de pe albumul „Boys For Pele" (1996). Intregul concert a durat aproape doua ore si jumatate si s-a incheiat cu numeroasele plecaciuni facute de Tori catre public.

Artista spunea in conferinta de presa dinainte concertului ca vrea sa intre intr-o relatie cu publicul si sa aiba „o conversatie plina de energie" pentru a face un show reusit. Cele doua bisuri si devotamentul artistei au demonstrat ca acest exchange i-a reusit din plin.

Cariera pe scurt Cintareata, pianista si compozitoare, Tori Amos, pe numele sau adevarat Myra Ellen Amos, s-a nascut pe 22 august 1963. A debutat in 1992 cu „Little Earthquakes" si a mai lansat albume precum „Under The Pink", „Boys for Pele", „Strange Little Girls", „From A Choirgirl Hotel" sau dublul CD „To Venus And Back". Artista a primit de-a lungul carierei doua discuri duble de platina, trei de platina si unul de aur in Statele Unite. Albumul „American Doll Posse", produs de Tori Amos, este al noualea din cariera cintaretei. Tori Amos este casatorita cu inginerul de sunet britanic Mark Hawley cu care are o fata, Natashya „Tash" Lórien Hawley, nascuta in 2000.

Mai multe fotografii cu Tori Amos puteti vedea pe www.cotidianul.ro/select