In cursul acestei saptamani, vremea din tara noastra va fi excesiv de calda. Valul de caldura este de provenienta nord-africana. Ca durata in timp, atentionarea de acum se poate compara cu cea de la mijlocul lunii iunie, insa, ca frecventa a valorilo
In cursul acestei saptamani, vremea din tara noastra va fi excesiv de calda. Valul de caldura este de provenienta nord-africana. Ca durata in timp, atentionarea de acum se poate compara cu cea de la mijlocul lunii iunie, insa, ca frecventa a valorilor mai mari de temperatura, situatia este mai rea. Maxime mai ridicate de 35...36 de grade vor fi frecvente; indicele de temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi frecvent pragul valoric de 80 in zilele de joi si vineri; pe masura ce vremea continua sa se incalzeasca si valorile nocturne raman ridicate si in aceste conditii, starea de disconfort termic se va instala, accentua si va si persista. (meteorolog Romica Jurca)   Pe litoral   Azi (marti): Vremea va fi frumoasa si calda, iar cerul va fi mai mult senin. Vantul va sufla slab pana la moderat. Maxime: 30...31°C, iar minime: 20...22°C. Temperatura apei marii va fi de 21...23°C. Maine (miercuri): Vremea va fi frumoasa si calda, iar cerul va fi mai mult senin. Maxime: 30...33°C,  iar minime: 22...24°C. Temperatura apei marii va fi de 22...24°C. Poimaine (joi): Vremea se va mentine frumoasa si deosebit de calda, iar cerul mai mult senin. Vantul va sufla slab. Maxime: 32...34°C, iar minime: 22...24°C. Temperatura apei marii va fi de 22...24°C.   La munte   Azi (marti): Vremea va fi frumoasa si calda. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea. Vantul va sufla slab, pana la moderat pe creste. Maine (miercuri): Vremea va fi frumoasa si calda. Cerul se va mentine mai mult senin. Vantul va sufla slab pana la moderat pe creste. Poimaine (joi): Cerul va fi variabil, mai mult senin. Vantul va sufla slab, pana la moderat. Vremea va fi frumoasa si calda.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.