Vinzarile de masini noi ar putea creste in acest an cu 17%, spun oficialii APIA. Vinzarile de autoturisme noi vor ajunge in acest an la 300.000 de unitati, in crestere cu 17% fata de nivelul de peste 256.000 de unitati consemnat anul trecut, a declarat Brent Valmar, presedintele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA). „Cred ca piata autoturismelor va ajunge in acest an in jurul valorii de 300.000 de unitati, o crestere mai accentuata urmind sa fie consemnata la importurile de masini", a spus Valmar, directorul general al Porsche Romania.

Grupul Porsche Romania este importatorul general al marcilor Volkswagen, Skoda, Audi, Seat, Porsche, Lamborghini si Bentley.

In ceea ce priveste vinzarile de vehicule comerciale, Valmar a sustinut ca este dificil de realizat o estimare, dar nu se asteapta la evolutii majore. „Este dificil de prognozat evolutia vinzarilor de autoutilitare, dar piata nu va avea o evolutie spectaculoasa. Trebuie sa ne gindim ca a disparut modelul Pick-Up de la Dacia, care avea un pret foarte competitiv. Chiar daca a fost inlocuit cu un nou model, vinzarile Dacia nu mai sint la acelasi nivel", a mai spus Valmar.

Piata auto totala a crescut in 2006 cu 15,9% fata de anul 2005, ajungind la 297.162 de unitati. Vinzarile de autoturisme au avansat cu 18,9%, la 256.364 de masini, iar segmentul vehiculelor comerciale s-a redus cu 2,4%, la 38.285 de unitati.

Vinzarile de autovehicule scad cu 0,2% in Europa. Detalii pe www.cotidianul.ro/select