Cursa noua de la Lufthansa

Compania aeriana Lufthansa va lansa in septembrie o cursa directa pe ruta München-Sibiu, acesta fiind al treilea oras din Romania, dupa Bucuresti si Timisoara, in care zboara operatorul german. Aceasta este cea mai recenta destinatie din Europa de Est acoperita de Lufthansa, se arata intr-un comunicat al companiei. Cursa spre Sibiu va avea cinci zboruri pe saptamina, operatorul aerian urmind sa foloseasca pe aceasta ruta o aeronava Dash 8-300.

Depozite de titei azere la Constanta

Oil Terminal Constanta a propus companiei petroliere de stat SOCAR din Azerbaidjan sa construiasca cel putin un depozit de titei la Constanta, cu o capacitate de 100.000 de metri cubi, a declarat agentiei MEDIAFAX seful pentru programe de dezvoltare al companiei romanesti, Mircea Taiss. "Reprezentantii SOCAR s-au aratat interesati de propunere si probabil ca ulterior se va parafa o intelegere, pentru ca intentia SOCAR este sa vinda titei in Europa, prin Romania", a afirmat Taiss.

Cehii, la BVB

Compania ceha Wood&Company Financial Services, singura firma de investitii inregistrata intr-un stat membru al Uniunii Europene admisa ca participant la sistemul de tranzactionare de la Bursa din Bucuresti, incepe de azi tranzactiile la BVB. Compania are un capital social de 7,29 milioane de euro. Wood are dreptul sa presteze servicii de investitii financiare conform obiectului de activitate autorizat de Banca Nationala a Cehiei si mentionat in atestatul CNVM, avind posibilitatea sa intermedieze tranzactii de la distanta pe platforma BVB.

Nemtii investesc in mezelurile romanesti

Compania germana H&E Reinert a majorat capitalul social al produ-catorului de mezeluri Reinert Romania cu 10 milioane de euro, la 15 milioane de euro, pentru a sustine dezvoltarea firmei, care va incepe in aceasta toamna exporturile. Destinatiile exporturilor sint statele din UE, in special Germa-nia. Livrarile vor viza in principal produse traditionale romanesti. Totodata, Reinert va aduce pe piata romaneasca preparate din Germania, din luna septembrie.

AVAS analizeaza activitatea Electrica

Presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, Teodor Atanasiu, a declarat ca autoritatea va desfasura o analiza la cele trei societati de distributie Electrica pe care le are in portofoliu. Seful AVAS a spus ca analiza isi propune sa stabileasca cit este vina unui sistem invechit si cit este vina managementului in functionarea acestor filiale de distributie a energiei electrice. Atanasiu a precizat ca Guvernul a decis in acest an sa scoata de la privatizare cele trei societati. AVAS are in prezent in portofoliu trei sucursale Electrica: Muntenia Nord, Transilvania Sud si Transilvania Nord.

Produsul Zilei

Creditul de locuinta in euro de la UniCredit Tiriac Bank are o Dobinda Anuala Efectiva de 9,04%. Pentru o finantare in valoare de 50.000 de euro pe 25 de ani veti plati lunar aproximativ 420 de euro. Suma totala ce va fi rambursata este de circa 116.344 de euro. Dobinda variabila este in acest moment de 5,95% pe an. Banca nu a trecut inca pe normele proprii de creditare si gradul de indatorare maxim acceptat este, in concluzie, de 35%. Avansul minim este de 25% din valoarea finantata, in timp ce ipoteca trebuie sa acopere 133% din valoarea creditului.

Banca Millennium vine in Romania

Banca portugheza Millennium BCP, unul dintre investitorii care au ajuns in etapa finala a procesului de privatizare a BCR, va deschide o filiala in Romania in luna septembrie, a anuntat premierul Calin Popescu Tariceanu. El a aratat ca banca portugheza a luat deja decizia sa deschida aceasta fili-ala. Millennium BCP, cea mai mare banca listata la bursa din Portugalia, si-a reafirmat, in luna iunie, planurile de investitii pentru Romania, anuntind ca va aloca 40 de milioane de euro in acest an pentru dezvoltarea activitatii in Romania, urmind sa investeasca inca 200-250 de milioane de euro pina in 2011, pentru dezvoltarea unei retele de 100 de unitati. Investitorul portughez a precizat ca activitatea sa se va concentra asupra zonelor urbane. In luna martie, Millennium BCP a anuntat de asemenea ca va infiinta o filiala in Romania, care va functiona sub numele de Banca Millennium, dupa ce a primit de la BNR in luna decembrie a anului trecut autorizatia pentru infiintarea acesteia.

CFR Marfa, la bursa

Societatea Nationala de Transport Feroviar de Marfa, CFR Marfa, va fi listata la Bursa de Valori Bucuresti in cursul anului viitor, atunci cind societatea va fi cu adevarat pregatita, a declarat pentru The Money Channel ministrul Transporturilor, Ludovic Orban. „Intentionez scoaterea la bursa a unei societati numai cind aceasta este cu adevarat pregatita, pentru ca altfel exista riscul unei deprecieri subiective dupa listare", a declarat Orban. Agentia de evaluare a riscurilor financiare Moody’s a atribuit, in luna martie, un rating de grup pe termen lung de „Ba2" operatorului feroviar CFR Marfa. CFR Marfa estimeaza ca va avea in 2007 o cifra de afaceri de 625 de milioane de euro, de la 506 milioane in 2006, potrivit NewsIn.