Saptamana 9-15 iulie a avut cam aceeasi evolutie ascendenta, soldata cu maxime istorice ale indicilor bursieri. Lichiditatea in usoara crestere s-a datorat unei serii de tranzactii realizate in sectiunea Deal. Printre acestea pot fi amintite: tranzac
Saptamana 9-15 iulie a avut cam aceeasi evolutie ascendenta, soldata cu maxime istorice ale indicilor bursieri. Lichiditatea in usoara crestere s-a datorat unei serii de tranzactii realizate in sectiunea Deal. Printre acestea pot fi amintite: tranzactiile cu 25% din capitalul social al Amonil Slobozia la pretul de 0,048 lei si cu 1 milion de actiuni EPT, ambele totalizand 14,85 milioane lei (din cursul sedintei de luni), dar si cele din sedintele de marti si miercuri in care s-a transferat circa 8% din capitalul social al AMO la acelasi pret de 0,048 lei. Tot in decursul acestei saptamani a fost tranzactionat 60% din actiunile Loulis, valoarea acestui pachet cifrandu-se la 35 mil. euro. Valoarea medie zilnica a tranzactiilor incheiate la BVB a crescut la 78,43 milioane lei comparativ cu 76,4 mil. de saptamana trecuta. BET-FI a avut o evolutie ascendenta intrerupta de scaderi in sedintele de miercuri si joi. La finalul sedintei de vineri, indicele a inregistrat o valoare de 89.407,44 puncte, in crestere cu 2,2% comparativ cu saptamana trecuta. Scaderea din sedinta de miercuri poate fi pusa pe conjunctura defavorabila a Burselor externe, tonul fiind dat de piata americana care a inregistrat deprecieri de peste 1%, informeaza KTD Invest.
Indicele BET-C s-a apreciat cu 2,01% pana la nivelul de 7.045,71 puncte. Maximul istoric de 7.070,98 puncte, realizat marti, reprezinta o crestere de 40,71% pe 2007. SIF au fost cele mai tranzactionate, alaturi de BRD. Valoarea schimburilor cu actiuni emise de SIF s-a redus la 126,33 mil. lei. Aceasta a reprezentat 32% din rulajul total al Bursei in aceasta saptamana. CNVM a emis certificatul de inregistrare a actiunilor rezultate din majorarea de capital la SIF 3, insa a decis si blocarea transferului acestora pentru doua saptamani de la data inregistrarii.
Cu actiunile societatilor bancare s-au inregistrat schimburi in valoare de 36,07 milioane lei, in crestere cu aproximativ 25% comparativ cu saptamana precedenta. BRD a fost de aceasta data cea mai tranzactionata dintre banci, valoarea totala cifrandu-se la 19,733 mil. lei. Pretul a scazut de la un maxim de 27,7 lei la un minim de 26,3 lei.
Sectorul petrolier a avut o evolutie mixta in aceasta saptamana. Interesul s-a concentrat pe actiunile RRC, valoarea tranzactionata cifrandu-se la 19,42 mil. lei si in mai mica masura catre SNP, care a inregistrat tranzactii de numai 7,12 mil lei. Evolutia pretului a fost contrara: RRC s-a apreciat cu 4,95% pana la pretul de 0,1060 lei, SNP a inchis saptamana la nivelul de 0,5650 lei, fara variatii de pret.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.