Probabilitatea ca Liberty Media sa cumpere in urmatoarele 12 luni si restul actiunilor DirecTV de pe piata este de 75%, a afirmat analistul din cadrul Citigroup, Jason Bazinet, intr-un raport care a avut ca efect cresterea cu doua procente a actiunil
Probabilitatea ca Liberty Media sa cumpere in urmatoarele 12 luni si restul actiunilor DirecTV de pe piata este de 75%, a afirmat analistul din cadrul Citigroup, Jason Bazinet, intr-un raport care a avut ca efect cresterea cu doua procente a actiunile DirecTV la bursa NYSE.
Directorul general al Liberty Media, Greg Maffei, a declarat ca firma nu s-a hotarat inca daca sa achizitioneze si restul companiei DirecTV. "DirecTV este o afacere buna si poate fi atractiva, in conditiile potrivite", a comentat acesta.
In ultimii ani, conducerea Liberty a urmarit sa renunte la multe din participatiile pe care le detine in companii de media precum Time Warner si News Corporation. Prin schimbul de active cu News Corporation, Liberty va detine controlul DirecTV, iar magnatul Rupert Murdoch va putea sa controleze mai bine grupul News.
Liberty Media este controlata de John Malone, o persoana influenta din mass-media americana. John Malone detine de asemenea holdingul Discovery, din care fac parte posturile de televiziune Discovery.
Compania DirecTV, care opereaza in America un serviciu de televiziune prin satelit DTH (direct-to-home), a raportat in 2006 incasari totale de 14,7 miliarde de dolari.
Liberty Media face parte din grupul Liberty Global, care detine in Romania operatoruld e telecomunicatii UPC.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.