Actorul Laurence Olivier a fost agent al serviciilor secrete din Marea Britanie, fiind recrutat la cererea fostului ministru Winston Churchill, potrivit unei noi carti care va fi lansata de un reputat biograf, Michael Munn. Celebrul actor britanic, a
Actorul Laurence Olivier a fost agent al serviciilor secrete din Marea Britanie, fiind recrutat la cererea fostului ministru Winston Churchill, potrivit unei noi carti care va fi lansata de un reputat biograf, Michael Munn. Celebrul actor britanic, acuzat pe nedrept de unii dintre contemporanii sai de lipsa de patriotism pentru ca a preferat sa ramana la Hollywood dupa ce a izbucnit cel de-al doilea razboi mondial, a lucrat ca agent pentru un birou al MI5 infintat in Statele Unite. Potrivit biografiei scrise de Munn, "Lord Larry", ministrul britanic din acea epoca, Winston Churchill, l-a recrutat pe cunoscutul producator de film sir Alexander Korda pentru a infiinta un birou al MI5 in Statele Unite. Korda l-a recrutat apoi pe sir Olivier sa lucreze pentru aceasta unitate speciala.
Munn spune ca toate aceste lucruri i-au fost dezvaluite de fosti colaboratori ai actorului. Producatorul de film Jesse Lasky i-a spus lui Munn ca Olivier putea asigura accesul la importante personalitati politice ale vremii datorita prieteniei cu staruri americane precum Clark Gable si Tyrone Power. (D.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.