Pastorul reformat conditioneaza candidatura pe lista UDMR pentru PE de eliminarea persoanelor cercetate pentru coruptie.

Asteptata reconciliere maghiaro-maghiara intre liderul UDMR Marko Bela si pastorul Tökes Laszlo a inceput cu o noua disputa. Tökes pune conditii pentru includerea sa pe lista UDMR pentru Parlamentul European: eliminarea ministrului suspendat Nagy Zsolt din rindurile eurocandidatilor. Tökes sustine, potrivit NewsIn, ca pe listele Uniunii nu au ce sa caute persoane cercetate pentru fapte de coruptie. Nagy este in prezent chiar capul de lista al UDMR pentru europarlamentare si a fost recent trimis in judecata intr-un astfel de dosar.

In replica, Marko Bela nici nu vrea sa auda despre asa ceva. Simbata, la finalul Consiliului permanent al UDMR desfasurat la Tigu-Mures, Marko a declarat ca Uniunea nu-si pune problema excluderii de pe listele pentru PE a unor persoane, ci doar adaugarea unora noi. Marko Bela a precizat ca intocmirea listelor nu poate porni fara acordarea prezumtiei de nevinovatie liderilor UDMR asupra carora justitia nu s-a pronuntat inca.