SCUMPIRI. Tarifele pentru formalitatile necesare acordarii permisului de rezidenta in SUA si cetateniei americane se vor scumpi cu 66% de la 30 iulie, relateaza USA Today, citand o informatie oferita de Serviciul pentru Imigratie si Cetatenie. Taxa p
SCUMPIRI. Tarifele pentru formalitatile necesare acordarii permisului de rezidenta in SUA si cetateniei americane se vor scumpi cu 66% de la 30 iulie, relateaza USA Today, citand o informatie oferita de Serviciul pentru Imigratie si Cetatenie. Taxa pentru acordarea cetateniei va creste la 675 de dolari, in loc de 400, iar dreptul de rezidenta permanenta va costa 1.010 dolari fata de 395 in prezent.   MACABRU. Un roman de 33 de ani a fost arestat la Venetia dupa ce intr-una din lazile frigorifice ale masinii pe care o conducea au fost gasite cadavrele congelate a trei irakieni clandestini. Autoritatile italiene l-au retinut pe soferul roman sub acuzatia ca ajuta imigratia clandestina. Acesta a fost interogat si se afla intr-o inchisoare din Venetia. Masina pe care o conducea romanul era un tir frigorific.   RAZBOI DIPLOMATIC. Ministrul britanic de Externe, David Miliband, a anuntat ca Londra va expulza patru diplomati ai ambasadei Rusiei in Regat. Masura este o consecinta a refuzului Moscovei de a-l extrada pe principalul suspect in cazul uciderii fostului agent Aleksandr Litvinenko. Miliband a adaugat ca Marea Britanie isi va revizui cooperarea cu Rusia in mai multe domenii, mai ales in ceea ce priveste acordarea de vize. Restrictii in acest sens vor fi aplicate cererilor depuse in numele Guvernului rus.   CONCERT. Ziarul Roman in lume a sarbatorit ieri, la Madrid, sase ani de aparitii printr-un concert la care s-au adunat aproape 10.000 de romani din intreaga Spanie. Imigrantii s-au bucurat de spectacolele sustinute pentru ei de formatiile Compact si Talisman.Roman in lume apare in Spania si Portugalia si are un tiraj de 30.000 de exemplare pe aparitie. In Spania traiesc oficial jumatate de milion de romani, insa cu cei care locuiesc fara acte numarul lor se ridica la aproape un milion.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.