Pericol - Fantani infestate Un numar de 58 de fantani dintre cele 237 controlate de inspectorii Autoritatii pentru Sanatate Publica au apa potabila, restul punand in pericol sanatatea oamenilor. Specialistii Autoritatii de Sanatate Publica Dolj a
Pericol - Fantani infestate Un numar de 58 de fantani dintre cele 237 controlate de inspectorii Autoritatii pentru Sanatate Publica au apa potabila, restul punand in pericol sanatatea oamenilor. Specialistii Autoritatii de Sanatate Publica Dolj au finalizat actiunea de monitorizare a apei potabile din fantanile situate pe raza localitatilor din judetul Dolj. Dupa intocmirea raportului care arata ca 179 de fantani nu au apa buna de baut, au fost informate autoritatile locale, care sunt obligate sa avertizeze populatia si sa ia masuri. Specialistii Autoritatii de Sanatate Publica Dolj spun ca primariile trebuie sa inscriptioneze fantanile in care nu s-a gasit apa potabila cu avertizarea: "Apa din aceste fantani nu poate fi utilizata in scop potabil. Apa nu este buna de baut". New York - Norme nerespectate Foarte putine restaurante din New York respecta noua norma intrata in vigoare de la 1 iulie. Acestia ar fi trebuit sa precizeze pentru fiecare preparat in parte care sunt valorile nutritionale (proteine, lipide, glucide, valoarea energetica). Inspectorii nu ii vor amenda deocamdata pe patroni, insa de la 1 octombrie in contul autoritatilor vor intra sume importante de bani daca restaurantele nu se vor conforma. Prin noile norme, se doreste micsorarea numarului de persoane obeze si supraponderale. Diete - Carne rosie, risc de cancer Asiaticele care mananca in stilul occidental au mai multe sanse sa se imbolnaveasca de cancer la san, decat cele care urmeaza stilul de viata chinezesc. Dietele bogate in carne rosie, amidon si dulciuri nu fac decat sa creasca riscul de obezitate si alte maladii. Studiul s-a facut pe 1.500 de femei, carora li s-a studiat modul de alimentatie. Cercetarea a scos la iveala faptul ca cele care s-au hranit preponderent cu alimente specifice bucatariei asiatice au o greutate normala, iar riscul de aparitie a cancerului la san este foarte mic. Paradox - Venituri mici, hrana sanatoasa Un studiu realizat de Food Standard Agency din Marea Britanie a scos la iveala faptul ca hrana persoanelor cu venituri mici nu este mult mai slaba calitativ decat a celor bogati. Amandoua categoriile de persoane au aceleasi probleme de alimentatie: nu mananca suficiente fructe, peste si consuma prea multe grasimi saturate.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.