Importurile de branzeturi si cereale au crescut de doua-trei ori, in primele patru luni ale acestui an, dupa ce tara noastra a intrat in Uniunea Europeana. Importurile de lapte, smantana, unt, branzeturi si casuri au avansat cu 170% in primele patru
Importurile de branzeturi si cereale au crescut de doua-trei ori, in primele patru luni ale acestui an, dupa ce tara noastra a intrat in Uniunea Europeana. Importurile de lapte, smantana, unt, branzeturi si casuri au avansat cu 170% in primele patru luni ale acestui an, de la 15,3 milioane de euro la 41,4 milioane de euro, in timp ce exporturile au scazut usor, de la 3,6 milioane de euro la 3,5 milioane de euro, potrivit datelor furnizate de catre Vergil Voineagu (foto), presedintele Institutului National de Statistica. Importurile de cereale au crescut de trei ori. Daca in perioada ianuarie-aprilie 2006 exporturile de grau, orz, ovaz, porumb, orez si alte cereale totalizau 40,9 milioane de euro si depaseau de peste doua ori importurile - 20,1 milioane de euro, acum tendinta s-a inversat, importurile ajungand la 68,9 milioane de euro, comparativ cu exporturi de 36,9 milioane de euro.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.