DVD Saptamana Financiara va ofera in premiera un documentar de exceptie in trei parti despre lumea fascinanta a gangsterilor americani. Prima parte, care a aparut impreuna cu numarul din aceasta saptamana al revistei, acopera perioada pionieratu
DVD Saptamana Financiara va ofera in premiera un documentar de exceptie in trei parti despre lumea fascinanta a gangsterilor americani. Prima parte, care a aparut impreuna cu numarul din aceasta saptamana al revistei, acopera perioada pionieratului din anii a€™20, personajul principal fiind, desigur, legendarul Al Capone.  
La sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, imigrantii europeni au invadat America. Multi dintre ei s-au mutat in ghetouri si, de cele mai multe ori, nu puteau sa-si gaseasca un loc de munca decent, fiind marginalizati de restul societatii. La 16 ianuarie 1920 a fost aplicata Legea prohibitiei, si toate barurile au fost inchise. Milioane de consumatori au fost automat transformati in criminali si fortati sa aleaga alte cai pentru a-si satisface nevoile. Doi tineri ambitiosi, unii dintre primii imigranti, au gasit incredibila oportunitate de a oferi bauturi alcoolice, contra cost, la limita legii. Numele lor au fost Johnny "Papa" Torrio si Alfonse "Scarface" Capone. Cei doi nu au fost primii contrabandisti, aveau chiar concurenta serioasa, insa la final Al Capone a reusit, in cei 13 ani de prohibitie, sa devina asa-numitul "Parinte al Crimei". Presarat cu scene dure si bine documentat, filmul dezvaluie detalii incitante cu privire la anii a€™20 si pionieratul Mafiei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.