"Probabil ca noapea au stat ascunsi, iar dimineata au considerat ca pot merge in siguranta catre casa unuia dintre ei. Acesta a fost momentul in care politistii i-au prins", a precizat Jenel Sogol. Potrivit Mediafax, lipsa tinerilor a fost sesizata s
"Probabil ca noapea au stat ascunsi, iar dimineata au considerat ca pot merge in siguranta catre casa unuia dintre ei. Acesta a fost momentul in care politistii i-au prins", a precizat Jenel Sogol. Potrivit Mediafax, lipsa tinerilor a fost sesizata sambata, la ora 15:45, cand detinutii au disparut de la punctul de lucru din Gradina Agrozootehnica a penitenciarului. Sogor a adaugat, de asemenea, ca unul dintre evadati se numeste Samir Dumitru, are 20 de ani, si are domiciliul in comuna Bacesti, judetul Vaslui. Acesta fusese arestat la data de 16 iulie 2005 si condamnat la patru ani de inchisoare pentru furt si talharie. Celalalt evadat, Ionut Catalin Togan, are 19 ani, este din comuna braileana Vadeni si a fost arestat in 21 iunie 2006, fiind condamnat la trei ani si jumatate de inchisoare pentru talharie.
Plimbare sau evadare?
Purtatorul de cuvant al Penitenciarului de Tineri si Minori Tichilesti, Ionel Dinca, a explicat ca cei doi tineri se aflau in regim de detentie deschis, iar la cererea lor fusesera transferati la Gradina Agrozootehnica a Penitenciarului pentru "a castiga zile si a scadea numarul zilelor de detentie". "Detinutii in regim deschis, cum sunt si cei de la Gradina Agrozootehnica, nu au paza stricta. Oricum, inainte de a trece in regim deschis ei semneaza un angajament ca nu fug. Fuga celor doi poate fi considerata mai degraba o "plecare" decat o "evadare", a conchis Ionel Dinca.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.