Abonatii serviciilor de telefonie fixa sau mobila vor putea figura intr-un registru comun al abonatilor, indiferent de furnizorul cu care au contract.  
Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii va desemna un furnizor care
Abonatii serviciilor de telefonie fixa sau mobila vor putea figura intr-un registru comun al abonatilor, indiferent de furnizorul cu care au contract.  
Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii va desemna un furnizor care va avea obligatia de a pune la dispozitia utilizatorilor de telefonie fixa si mobila un registru al abonatilor si un serviciu de informatii privind abonatii. Informatiile privind abonatii vor include numerele de telefon si "anumite date de identificare ale abonatilor tuturor furnizorilor de servicii de telefonie destinate publicului". Potrivit unei decizii a Comisiei Europene, in acest domeniu, "datele elementare" vor cuprinde numele, adresa si numarul de telefon ale abonatilor, acestea fiind "suficiente pentru identificarea fiecarui abonat". Abonatii vor avea dreptul de a decide, in mod gratuit, asupra includerii numerelor de telefon si a datelor lor de identificare in registrele abonatilor. Totodata, aceste date vor putea fi verificate, rectificate sau eliminate la cererea abonatilor, in mod gratuit.   CONDITII. Proiectul ANRCTI va fi supus consultarii publice pana la data de 16 august, dupa care se vor analiza observatiile si propunerile trimise. Pasul urmator il reprezinta dezbaterea in Consiliul Consultativ care va hotari si data la care se va organiza licitatia pentru desemnarea furnizorului de serviciu universal care va dezvolta noul registru al abonatilor. Din partea Orange, urmeaza sa se faca o evaluare a implicatiilor din punct de vedere financiar, tehnic urmand ca decizia participarii la licitatie sa fie luata ulterior. "Costurile pe care le implica un astfel de proiect depind si pot varia in functie de forma finala care va fi adoptata", au aratat reprezentantii Vodafone. La sfarsitul lui 2006, in Romania erau 3.860.367 de abonati telefonie fixa si peste 17 milioane de utilizatori de telefonie mobila.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.