Francezii vor vinde brandul „Dracula-Brasov-Transilvania".

Om de afaceri francez de origine romana, scriitorul Paul-Loup Sulitzer a semnat la sfirsitul saptaminii trecute un parteneriat cu Consiliul Judetean Brasov, prin care se urmareste inregistrarea si exploatarea brandului „Dracula-Brasov-Transilvania". „Se vor putea comercializa produse cu aceasta sigla pe plan international, dar avem in vedere si infiintarea unor hoteluri tematice si chiar a unui parc de distractii. Vom incerca sa folosim, pe cit posibil, produse realizate la Brasov", a explicat Sulitzer.

Din actionariatul firmei nou infiintate, Draco Carpat SRL, CJ Brasov va detine 2%, Sulitzer - 43%, fostul ministru al Culturii Razvan Theodorescu - 5%, iar restul - alti patru oameni de afaceri francezi. Pentru promovarea brandului, Sulitzer a mai afirmat ca va apela la ajutorul a doi actori care au interpretat rolul lui Dracula, Gary Oldman si Cristopher Lee. In final, omul de afaceri francez a tinut sa contrazica unele afirmatii aparute in presa, conform carora ar fi fost implicat intr-un scandal legat de trafic de arme si spalare de bani. „Asupra mea nu s-a formulat in final nici o invinuire si am demonstrat acest lucru administratiei judetene brasovene cu acte. Am fost doar victima propriei mele celebritati", a incheiat Sulitzer.

Paul-Loup Sulitzer a fost implicat in citeva scandaluri internationale de proportii, cel mai celebru dintre ele fiind „Angolagate", o operatiune ilicita de vinzare de arme catre Angola. Potrivit saptaminalului francez „Le Point", Sulitzer este cercetat alaturi de Jean-Christophe Mitterrand si de fostul ministru de dreapta Charles Pasqua ca ar fi preluat armament din Europa de Est, pe care l-ar fi vindut Angolei fara acordul oficial al autoritatilor franceze in schimbul sumei de 790 de milioane de dolari in perioada 1993-2000.