Petre Lificiu a rostit cuvinte grele la Consiliul National al PER, fara a fi prezent.

„Eu trezesc masele, nu un cacacios ca ala sau ca ala care spune ca nu am fost mandatat. Mai da-i in p…. mea pe toti!". Pe scurt, acesta a fost mesajul cu care s-a prezentat presedintele PER, Petre Lificiu, in fata colegilor care au participat, simbata, la Consiliul National. Fara sa vrea, pentru ca Lificiu nici macar nu era in sala. A primit insa „o mina de ajutor" de la prim-vicepresedintele PER, Danut Pop, care a dezvaluit la microfonul din sala inregistrarea unei discutii telefonice pe care a avut-o recent cu liderul PER. Obscenitatile rostite de Lificiu aveau o tinta clara: colegii de partid care l-au acuzat ca a negociat de capul lui fuziunea PER cu alte partide.

Desi la telefon parea extrem de inflacarat, fostul ministru al Mediului din guvernarea Nastase a preferat sa lipseasca strategic simbata de la intilnirea cu colegii din Consiliul National. Fiind anuntat cu mai bine de doua saptamini inainte ca i se va cere capul, el a preferat sa plece in Franta pentru o intilnire cu „verzii". A transmis insa un mesaj video. Imediat dupa acesta, in sala s-au dezlantuit nemultumirile. Primul pe lista: Constantin Ciobota, presedintele Consiliului National de Conducere. Acesta a acuzat faptul ca nu exista nici macar o secretara angajata la sediu, ca se iau decizii la virf de catre o singura persoana, ca liderii formatiunii nu au catadicsit sa depuna la BEC insemnul electoral al formatiunii pentru europarlamentare. „Ecologistii sint identificati cu apa, aerul si cu fraierul din politica romaneasca", a acuzat, in aplauzele salii, Ciobota, nemultumit de negocierile purtate de Lificiu, de unul singur, cu PNG-ul lui Gigi Becali si cu Partidul Verzilor. Dupa inregistrarea video, a urmat inregistrarea telefonica. In acel moment, atmosfera a explodat. Cu toate acestea, razboiul dintre cele doua tabere s-a terminat indecis: prim-vicepresedintele Pop a cerut demiterea lui Lificiu. S-a supus la vot: 23 la 23. Rezultatul: Lificiu a ramas in functie si acum anunta ca se va razbuna.

Contactat ieri de Cotidianul, presedintele PER si-a atacat dur contestatarii, acuzindu-i de „razmerita". Despre Ciobota si Pop a spus ca sint niste „anonimi", ca au fost „lingusitori, nefiresc de lingusitori uneori" si i-a descris drept „niste oameni carora nu le place munca". Cei doi i-au raspuns imediat lui Lificiu. „Nu a facut nimic pentru PER. A luat partidul de la 1% si ceva in sondaje si l-a dus la 0,4%. Nu stie ce este munca de partid, nu are credibilitate, e cercetat de DNA si nu are timp. A tratat acest partid ca SRL-ul sau personal", a replicat Pop.

Asculta inregistrarea audio cu Petre Lificiu (format MP3)