Ce bem, ce mancam - nu trebuie indulcit
  Produsul analizat are efecte reconfortante, dar nu este indicat persoanelor sensibile la teofilina-cafeina. Pentru a avea efectele dorite este bine sa fie indulcit cu zahar sau miere.
Ce bem, ce mancam - nu trebuie indulcit
  Produsul analizat are efecte reconfortante, dar nu este indicat persoanelor sensibile la teofilina-cafeina. Pentru a avea efectele dorite este bine sa fie indulcit cu zahar sau miere.Ceaiul revigorant de plante aromate "Figura Perfect" are drept ingrediente, asa cum ne arata producatorul pe eticheta: "amestec de plante uscate (caliciul de Hibiscus sabdariffa, frunze de menta, ceai verde, coaja de mar, ceai negru) in proportii variabile". Pe ambalaj, producatorul ne ofera si explicatii cu privire la modul in care ceaiul trebuie preparat.   ANALIZA. Ceaiul analizat reprezinta un amestec format din plante medicinale, aromatice si alimentare in combinatie cu ceaiul verde (Camelia sinensis). Se prepara prin infuzie cu apa rezultand o bautura reconfortanta si revigoranta, in functie de calitatea materiilor prime utilizate la fabricarea produsului. Ceaiul poate fi consumat ca atare sau indulcit cu zahar sau miere. Consumatorilor sanatosi nu le este recomandata utilizarea edulcorantilor de tipul acesulfamului-k, zaharinei, aspartamului, ciclamatului, ne sfatuieste profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. In functie de cantitatea de zahar sau miere adaugata, preparatul poate avea diferite densitati calorice. Avand in vedere ca ingredientele pot fi in proportii variabile, cantitatea componentelor aduse de ceaiul verde si negru (teofilina-cafeina si alte substante biologic active) poate fi si ea variabila imprimand efecte variabile produsului. Recomandarile nutritionale si de sanatate de pe eticheta produsului contravin Regulamentului 1924/2006 al Comisiei Europene, in vigoare si in Romania, de la 1 iulie 2007, deoarece ii induce consumatorului ideea ca produsul il poate ajuta sa piarda miraculos din greutate.   CONCLUZII. In functie de calitatea si cantitatea materiilor prime folosite la fabricarea produsului, acesta poate avea efecte reconfortante. Nu este indicat persoanelor sensibile la o sursa de teofilina-cafeina, copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, ne explica specialistul nostru.   Precizari Rubrica "Ce bem, ce mancam" se adreseaza tuturor cititorilor care doresc sa afle ce contin alimentele si bauturile consumate zilnic si efectele pe care acestea le au asupra sanatatii. Cititorii isi pot exprima opiniile la numerele  de telefon 021-318.20.37; 021-318.20.43  sau scriindu-ne pe adresa de e-mail bundeconsum@jurnalul.ro. De asemenea, ne pot trimite orice sugestie la numarul de fax 021.318.20.35. Daca sunteti interesat de caracteristicile nutritionale ale unui produs, fie el bautura sau aliment, expediati pe adresa redactiei (Piata Presei Libere numerele 1-3, corp D, etaj 8, Sector 1, Bucuresti) eticheta acestuia pentru a fi "analizata" de specialistul nostru. Ca modalitate de lucru, precizam ca profesorului doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, ii prezentam compozitia produsului si datele nutritionale preluate de pe eticheta produsului, insa fara a i-l arata.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.