Turneul de promovare al noului album, "A Bigger Bang Tour", care include si Bucurestiul, le-a adus celor de la Rolling Stones cele mai mari incasari din istoria unei formatii - peste 400 de milioane de dolari. "A Bigger Bang Tour" a fost lansat in au
Turneul de promovare al noului album, "A Bigger Bang Tour", care include si Bucurestiul, le-a adus celor de la Rolling Stones cele mai mari incasari din istoria unei formatii - peste 400 de milioane de dolari. "A Bigger Bang Tour" a fost lansat in august 2005 si a cuprins America de Nord si Canada, America Latina si cateva tari din Europa, in 2006, relateaza Rompres. In februarie 2006, formatia a sustinut celebrul concert de pe plaja Copacabana din Rio de Janeiro, unde a cantat in fata a aproximativ doua milioane de oameni. Transformat in 2007 in "A Bigger Bang Europe", turneul a oferit "spectacole fabuloase" pe 27 de arene europene, de data aceasta fiind incluse si tari ca Muntenegru, Serbia, Romania, Ungaria sau Ucraina. Potrivit revistei "Billboard", turneul, care se va incheia pe 26 august, cu un concert la Londra, ar putea avea cele mai mari incasari din istoria muzicii de acest gen.
Rolling Stones au lansat cateva zeci de albume, au avut 37 de single-uri inscrise in top 10, iar in 1989 au fost inscrisi in Rock and Roll Hall of Fame.
In 2004, au fost plasati de catre critica de specialitate pe locul patru intr-un top al celor mai mari 100 de artisti ai tuturor timpurilor, primele trei locuri fiind ocupate de The Beatles, Bob Dylan si Elvis Presley.
Azi, Mick Jagger are 63 de ani, fiind de-o seama cu prietenul sau dintotdeauna, chitaristul Keith Richards; Charlie Watts are 66 de ani, iar Ron Wood a implinit 60.
La inceputul anilor '60, in Londra, Brian Jones, Mick Jagger si Keith Richards au pus bazele trupei al carei repertoriu a inceput cu blues si rock'n'roll, continuand apoi cu alte genuri, ajungand pana la reggae si disco. In timpul turneului pe care formatia l-a sustinut in 1969 in SUA, aceasta a fost prezentata drept "The Greatest Rock and Roll Band in the World (Cea mai tare trupa de Rock and Roll din lume)" si a ramas cu acest titlu de-a lungul anilor. Formatia a lansat de-a lungul timpului zeci de albume si a avut 37 de single-uri inscrise in top 10. In 1989, Rolling Stones a fost inscrisa in Rock and Roll Hall of Fame, iar in 2004 formatia a fost situata de catre celebra revista Rolling Stone pe locul patru in clasamentul celor mai buni 100 de artisti ai tuturor timpurilor (The Beatles, Bob Dylan si Elvis Presley au ocupat primele trei pozitii).
De-a lungul carierei Rolling Stones, Mick Jagger (vocal) si Keith Richards (chitara, vocal) au ramas nucleul trupei.
"Cel mai frumos cadou"
Megaconcertul Rolling Stones de la Bucuresti va fi deschis de Iris, trupa romaneasca urmand sa urce pe scena inainte de recitalul trupei britanice The Charlatans. Recitalul Iris va incepe la ora 18.00 si va dura o jumatate de ora. "Faptul ca vom canta in deschiderea concertului The Rolling Stones este cel mai frumos cadou pe care il puteam primi la aniversarea a 30 de ani de cariera. Este o onoare si un privilegiu, emotiile sunt foarte mari", a declarat Cristi Minculescu, solistul trupei. "Am crescut cu muzica The Rolling Stones, modul lor de interpretare si atitudinea, in special, au constituit o inspiratie pentru noi", a mai spus Cristi Minculescu.
Incepand cu ora 19.00, fanii The Rolling Stones vor avea ocazia sa asiste la un recital de 45 de minute sustinut de trupa The Charlatans, aflata pentru prima data in Romania. Acestia vor incalzi atmosfera cu un recital ce va cuprinde piese noi ale trupei, precum si hituri care au consacrat-o.
Scena de 200 de tone
Rolling Stones, care va concerta pe Stadionul National "Lia Manoliu" pe 17 iulie, utilizeaza pentru "A Bigger Bang Tour" cea mai mare scena folosita vreodata intr-un turneu, potrivit companiei Vodafone Romania, care ii aduce la Bucuresti pe rockeri.
Scena de la Bucuresti va avea o deschidere de 62,5 metri, adancime de 17,6 metri si o inaltime de 21 de metri. Arena care cantareste 200 de tone necesita trei macarale de 80 de tone pentru a putea fi montata. Scena este dotata cu un ecran de 50 de metri care arata fiecare miscare a formatiei.
"Este cea mai mare productie existenta la ora actuala", a precizat Sorina Burlacu de la compania Events, unul dintre organizatorii evenimentului. "Pentru realizarea acestei productii vom folosi cel putin 300 de oameni. Vor fi 86 de camioane de echipament, 14 macarale care vor ridica echipamentele si utilajele...", a mai spus ea. De asemenea, scena va fi dotata cu un ecran de 50 de metri care arata fiecare miscare a formatiei, precum si montaje cu logo-ul oficial al turneului - Stones Tongue. Efecte pirotehnice vor completa show-ul, care de altfel va fi deschis de un moment care cuprinde artificii si efecte generate pe computer, reprezentand Big Bang-ul.
Productia impresionanta va fi completata si de o scena secundara care gliseaza deasupra spectatorilor, ajungand ca o "insula" in mijlocul stadionului.
Stadionul se deschide la ora16.00
Pentru a facilita accesul publicului, portile stadionului Lia Manoliu se vor
deschide la ora 16.00. La stadion se poate ajunge fie pe strada Maior Ion Coravu, cartierul Vatra Luminoasa, venind din Bulevardul Mihai Bravu, fie prin Bulevardul Basarabia.
De la Gara de Nord se poate ajunge cu metroul pana la statia Piata Muncii. Pana la sfarsitul saptamanii trecute, pentru concertul Rolling Stones fusesera vandute toate cele aproximativ 60.000 de bilete, depasindu-se astfel orice recorduri de vanzari de bilete la concerte de pana acum din Romania.
Pentru concertul de la Bucuresti, preturile biletelor au variat in functie de categorie, de la 87 de lei la 197 de lei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.