Aproximativ o suta de TIR-uri au blocat, sambata noaptea, intersectia DN 1 cu DN 7 din localitatea Vestem, judetul Sibiu, soferii acestora protestand astfel impotriva deciziei care nu le permite sa circule pe Valea Oltului, la sfarsitul saptamanii, d
Aproximativ o suta de TIR-uri au blocat, sambata noaptea, intersectia DN 1 cu DN 7 din localitatea Vestem, judetul Sibiu, soferii acestora protestand astfel impotriva deciziei care nu le permite sa circule pe Valea Oltului, la sfarsitul saptamanii, decat pe timpul noptii, informeaza Mediafax. Hotararea de Guvern 1777/2004 permite masinilor de mare tonaj sa circule pe Valea Oltului in zilele de weekend si sarbatori legale numai pe timpul noptii. Politistii de la Serviciul Politiei Rutiere Sibiu au observat ca aceasta decizie este incalcata si au organizat, sambata, o actiune de oprire a TIR-urilor care incercau sa circule pe Valea Oltului inainte de ora 22.00.
Dupa expirarea interdictiei, aproximativ o suta de conducatori auto au refuzat sa se puna in miscare pentru a-si continua deplasarea si si-au manifestat protestul fata de prevederile acestui act normativ.
"S-au purtat discutii cu participantii la trafic, respectiv cu acei conducatori auto care nu au inteles ca o Hotarare de Guvern, respectiv legislatia Romaniei, trebuie respectata de catre toti participantii la trafic. In final au inteles ca ceea ce au facut in aceasta seara nu este un lucru normal, nu este firesc", a declarat la fata locului subcomisarul Luciana Munteanu, seful IPJ Sibiu. Conducatorii auto protestatari nu au recurs la acte de violenta, exprimandu-si nemultumirile verbal. Au fost identificate un numar de 34 de autovehicule care au blocat traficul rutier, urmand ca soferii acestora sa fie sanctionati cu amenda contraventionala. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.