Grupul elen Lamda Development a achizitionat, cu 4,7 milioane de euro, un teren de 10.000 de metri patrati in zona de nord a capitalei (Bucurestii Noi). Lamda Development Romania, subsidiara locala a companiei grecesti, intentioneaza ca, pe acest ter
Grupul elen Lamda Development a achizitionat, cu 4,7 milioane de euro, un teren de 10.000 de metri patrati in zona de nord a capitalei (Bucurestii Noi). Lamda Development Romania, subsidiara locala a companiei grecesti, intentioneaza ca, pe acest teren, sa dezvolte un complex rezidential cu o suprafata de 15.000 de metri patrati. Conform Mediafax, investitia estimata pentru acest proiect este de circa 18 milioane de euro.
Prezent pe piata imobiliara din tara noastra inca din anul 2003, grupul elen si-a inceput activitatea pe sectorul rezidential, extinzandu-se apoi si pe celelalte segmente majore.
Astfel, primul proiect al companiei din Romania a fost un complex de 93 de vile in Bucuresti, cu o suprafata totala de 23.300 metri patrati. Toate aceste imobile au fost vandute integral in 2004. Pe sectorul office, compania construieste, prin intermediul firmei Lamda Med, o cladire de birouri, tot in nordul Bucurestiului.
Imobilul, ce va avea o suprafata de 6.700 de metri patrati, este in constructie la ora actuala, lucrarile la acesta urmand a fi definitivate la inceputul anului 2008. Investitia in acest proiect se ridica la aproximativ 5,2 milioane de euro. De asemenea, compania este activa si pe segmentul industrial. Astfel, pe autostrada Bucuresti-Pitesti, Lamda dezvolta un proiect logistic de 47.500 metri patrati. Cu o investitie de 23 milioane de euro, se estimeaza ca acest proiect va fi livrat in 2009.
Lamda Development este listata la bursa din Atena si este specializata in investitii, dezvoltare si management in domeniul imobiliar. Compania activeaza atat pe piata din Grecia, cat si pe cea din alte state europene. La ora actuala, portofoliul companiei se ridica la valoarea totala de 600 de milioane de euro. In plus, pana la sfarsitul anului viitor, grupul elen intentioneaza sa deruleze investitii de aproximativ 400 milioane de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.