Elogiu - seful retelei Al-Qaida isi lauda discipolii si-l preamareste pe Mahomed La o zi dupa ce americanii au declarat ca recompensa pentru capturarea lui Ussama bin Laden a fost ridicata de la 25 de milioane la 50 de milioane de dolari, servic
Elogiu - seful retelei Al-Qaida isi lauda discipolii si-l preamareste pe Mahomed La o zi dupa ce americanii au declarat ca recompensa pentru capturarea lui Ussama bin Laden a fost ridicata de la 25 de milioane la 50 de milioane de dolari, serviciile secrete de peste Ocean au anuntat interceptarea unei inregistrari video cu cel mai vanat om de pe planeta. Liderul retelei Al-Qaida, Ussama bin Laden, sustine in inregistrarea video ca singura cale catre gloria musulmanilor este martiriul. Caseta a fost data publicitatii de postul de televiziune CNN, care a anuntat ca inregistrarea a fost interceptata inainte de a fi postata pe site-urile gruparilor radicale.   50 DE SECUNDE. In filmul de 40 de minute, contributia lui Bin Laden este scurta. CNN afirma ca in cele 50 de secunde in care isi face aparitia seful Al-Qaidei apar imagini dintr-un mediu similar cu cel in care au fost inregistrate mesajele publicate inainte de atacurile teroriste din 11 septembrie 2001 din SUA. Cu vocea sa grava si imbracat in uniforma militara, Bin Laden invoca vointa divina, care l-ar fi inspirat pe Mahomed sa-si vada visul implinit. "Acest profet glorios si-a rezumat intreaga viata prin aceste cuvinte. Fericit cel care a fost ales de Dumnezeu ca martir", a adaugat Bin Laden. Liderul al-qaidan aduce elogiu militantilor care ii omagiaza pe musulmanii morti "din nordul Africii pana in Tadjikistan, dar si subalternului sau Mustafa Abu al-Yazid, care conduce celula din Afganistan si care si-a pregatit luptatorii "sa moara pentru cauza jihadului (razboiului sfant - n.r.)".   Carlos Sacalul Vladimir Ilici Ramirez Sanchez, alias Carlos Sacalul, teroristul numarul unu al planetei in timpul razboiului rece, sustine ca membrii retelei Al-Qaida sunt niste novici care nu stiu sa fabrice bombe. Intr-un interviu acordat revistei britanice Sunday Times, Carlos spune ca teroristii care au incercat sa comita atentate in Marea Britanie "nu sunt profesionisti". "Nu sunt organizati. Nici macar nu stiu cum sa faca bine explozibili sau detonatoare", a declarat Carlos, referindu-se la discipolii Al-Qaida, care nu stiu nici sa-si stabileasca tintele.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.