Cele mai recente date de audienta pentru presa scrisa din Romania, conform Studiului National de Audienta (SNA) Focus, releva ca  Jurnalul National este Numarul 1 in topul ziarelor de calitate din Romania.   Ultimul val SNA F
Cele mai recente date de audienta pentru presa scrisa din Romania, conform Studiului National de Audienta (SNA) Focus, releva ca  Jurnalul National este Numarul 1 in topul ziarelor de calitate din Romania.   Ultimul val SNA Focus a fost realizat pentru perioada 25 aprilie 2006-22 aprilie 2007, pe un esantion de 21.829 de persoane, reprezentativ pentru populatia Romaniei intre 14 si 64 ani care traieste in mediul urban. Conform studiului realizat de BRAT, Jurnalul National are o audienta de 932.000 de cititori in fiecare zi, la distanta de 186.000 de cititori fata de urmatorul clasat in top, Evenimentul Zilei. Jurnalul nostru isi confirma astfel valoarea, acesta fiind al noualea val SNA consecutiv (24 de luni) in care cotidianul nostru se afla pe primul loc in randul ziarelor de calitate din Romania. Celalalt cotidian editat de Trustul Intact, Gazeta Sporturilor, isi confirma suprematia in randul ziarelor de sport, cu un total de 812.000 de cititori in fiecare zi, marind distanta care il separa de urmaritorul sau, ProSport, pana la 219.000 de cititori. Cele sase suplimente ale Jurnalului se bucura si ele de atentia cititorilor, cel mai bine clasat fiind Jurnalul tv, cu un total de 572.000 de cititori pentru fiecare editie, la distanta de 72.000 de cititori in fata ghidului tv editat de Evenimentul Zilei si 352.000 de cititori fata de ghidul editat de Adevarul.   PROFIL. Cititorii Jurnalului National au un profil de invidiat pentru orice publicatie, aproape jumatate (46,9%) fiind localizati in Bucuresti si in localitati cu peste 200.000 de locuitori. Cea mai mare parte a cititorilor nostri au varste cuprinse intre 14 si 44 de ani si sunt absolventi de liceu, scoala profesionala sau facultate (70,6%), peste un sfert (25,3%) avand venituri ce depasesc 250 de euro. Din acelasi studiu SNA Focus rezulta ca Jurnalul National este citit aproape in egala masura de femei (48%) si de barbati (52%).   LECTII DE JURNALISM. Diferenta intre Jurnalul National si celelalte ziare de calitate editate in Romania arata clar optiunea cititorilor pentru un jurnalism de calitate si campanii editoriale ample ce surprind realitatea intocmai asa cum este, "Un secol de Flamanzi", "Omul sub net", "Copii disparuti", "Romania uitata", "Caravana" fiind doar cateva dintre ele. Traditionalul concurs "Un Logan pe zi", organizat in fiecare an, expozitia "Fotografie de Jurnal" de la Teatrul National din Bucuresti, concursul "6 sansea€™n sase transe" si seria de "Editii de Colectie pe care le citesti si le asculti", demarata in luna februarie a acestui an - toate acestea sunt doar cateva dovezi ca, pentru echipa Jurnalului National, cititorii ocupa prima pozitie in topul preocuparilor noastre!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.