O voce puternica. Un muntean indragostit de muzica olteneasca. O voce unica. O voce care se adapta tuturor zonelor folclorice ale Romaniei. Era un barbat frumos, care a frant multe inimi. Putea rivaliza oricand cu staruri de cinema. Chiar de la Ho
O voce puternica. Un muntean indragostit de muzica olteneasca. O voce unica. O voce care se adapta tuturor zonelor folclorice ale Romaniei. Era un barbat frumos, care a frant multe inimi. Putea rivaliza oricand cu staruri de cinema. Chiar de la Hollywood. Ion Luican a avut toata viata o relatie speciala cu Dumnezeu. A cantat cele mai frumoase cantece romanesti, cele mai frumoase romante, dar nu si-a putut implini cel mai mare vis al sau: acela de a deveni preot. Imprejurarile i-au fost potrivnice, dar si-a alinat durerea cantand in strana, la biserica. Ion Luican a fost prietenul Doamnelor muzicii romanesti: Maria Tanase, Ioana Radu, Maria Lataretu. O generatie de aur. O generatie care a iubit si a respectat cantecul popular si sufletul poporului roman. Muzica de exceptie, din vremea cand toata fiinta ti se rascolea la auzul unei melodii populare. Restituirea unei voci inegalabile: Ion Luican.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.