Avertisment  - victimele caniculei sunt copiii si varstnicii   Meteorologii anunta un nou val de caldura. Temperaturi de peste 35 de grade Celsius incepand de marti in aproape toate regiunile tarii. Medicii atrag atentia ca b
Avertisment  - victimele caniculei sunt copiii si varstnicii   Meteorologii anunta un nou val de caldura. Temperaturi de peste 35 de grade Celsius incepand de marti in aproape toate regiunile tarii. Medicii atrag atentia ca batranii, copiii si bolnavii cronici  sunt cei mai vulnerabili in perioadele caniculare.

Daca simtiti ca temperatura de afara a devenit insuportabila, evitati sa mai iesiti din casa intre orele 11:00 si 17:00. In cazul in care sunteti totusi nevoiti sa infruntati canicula, luati-va toate masurile de protectie: palarie pe cap, haine usoare si deschise la culoare. Si, cel mai important, hidratati-va! Cand termometrele de pe strada indica 46 de grade, cantitatea de apa de care aveti nevoie este de 2,5 litri.  RISCURI. Tineti cont de faptul ca acesta nu este primul val de caldura caruia trebuie sa ii faceti fata, iar organismul este deja slabit de canicula din saptamanile trecute. De aceea, chiar si cei mai sanatosi dintre noi sunt mai vulnerabili si rezista din ce in ce mai greu temperaturilor ridicate. Iar in ceea ce ii priveste pe batrani, pe copii si  pe bolnavii cronici, categoriile principala de risc, acestia ar trebui sa fie cat mai feriti de caldura. Cand simtiti ca nu mai aveti aer, metoda cea mai buna  este sa va "racoriti" intrand in cel mai apropiat magazin sau supermarket cu aer conditionat. Si spatiile de la metrou sunt o solutie, atunci cand nu mai faceti fata caldurii. In situatiile cu adevarat grave apelati la salvare (112).  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.