Vladimir Putin (foto) a semnat sambata decretul de suspendare a aplicarii Tratatului privind Fortele Conventionale in Europa (CFE). Decretul se refera la "suspendarea aplicarii de catre Federatia Rusa a Tratatului CFE si a acordurilor internati

Vladimir Putin (foto) a semnat sambata decretul de suspendare a aplicarii Tratatului privind Fortele Conventionale in Europa (CFE). Decretul se refera la "suspendarea aplicarii de catre Federatia Rusa a Tratatului CFE si a acordurilor internationale legate de acesta", se arata intr-un comunicat al biroului de presa al Kremlinului. Este vorba despre limitarea nivelului fortelor armate si al echipamentelor conventionale ale celor doua foste blocuri din timpul razboiului rece si despre o serie de masuri de sporire a increderii (de ex. anuntarea aplicatiilor militare importante) si a transparentei (prin inspectii reciproce). Comunitatea militara occidentala a criticat decizia lui Putin, luata in urma anuntului SUA de a amplasa baze militare in Europa - in Cehia, Polonia, Romania si Bulgaria.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.