Grupul american Delphi, unul dintre cei mai mari furnizori internationali din industria auto, a anuntat ca va construi o unitate de productie de componente auto la Iasi, investitia alocata proiectului fiind, potrivit unor surse din piata auto, de pes
Grupul american Delphi, unul dintre cei mai mari furnizori internationali din industria auto, a anuntat ca va construi o unitate de productie de componente auto la Iasi, investitia alocata proiectului fiind, potrivit unor surse din piata auto, de peste 100 de milioane de euro.

Compania a programat pentru miercuri, 18 iulie, o conferinta de presa in care va anunta decizia de a investi in Romania.

"Compania a cumparat circa 20 de hectare de teren in Iasi si intentioneaza sa construiasca o fabrica de pompe de injectie pentru motoare diesel. Investitia pentru acest proiect va fi mai mare de 100 de milioane de euro", au declarat vineri, agentiei MEDIAFAX, surse din piata.

La inceputul acestui an, primarul orasului Iasi, Gheorghe Nichita, a declarat ca grupul american este interesat sa deschida la Iasi o uzina de motoare diesel, pentru care investitia ar putea ajunge la citeva sute de milioane de euro.

"Investitorii ne-au cerut sa le aratam mai multe locuri. Au nevoie de zece hectare pentru o investitie de ordinul sutelor de milioane de euro. Se vor crea multe locuri de munca, de ordinul miilor", a spus la Nichita la acea vreme.

El a precizat ca investitorii americani sint interesati si de incheierea unor parteneriate cu Universitatea Tehnica Iasi.

Primaria a propus reprezentantilor Delphi doua locuri, la intrarea din vestul orasului, linga fabrica Antibiotice, si la intrarea dinspre est, in zona Holboca.

Producatorul american de componente auto, fosta divizie a General Motors, a inceput procedurile de faliment in octombrie 2005.

Compania, impreuna cu un grup de investitori, aplica un plan de restructurare in valoare de 3,4 miliarde de dolari, care presupune reducerea cu 80% a fortei de munca din Statele Unite, inchiderea de fabrici si reorganizarea activitatilor.

Compania a raportat anul trecut pierderi de 5,5 miliarde de dolari, din care 3,3 miliarde au reprezentat costurile de concediere a angajatilor din SUA.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.