La pas prin capitala - sa descoperim Bucurestiul  O idee buna au avut muzeograful Dan Falcan si prof. Maria Bosca-Malin atunci cand s-au gandit sa organizeze pentru copii plimbari educative prin Bucuresti. Programul "Scoala de
La pas prin capitala - sa descoperim Bucurestiul  O idee buna au avut muzeograful Dan Falcan si prof. Maria Bosca-Malin atunci cand s-au gandit sa organizeze pentru copii plimbari educative prin Bucuresti. Programul "Scoala de vara, sa descoperim Bucurestiul" se deruleaza pe tot parcursul lunii iulie si in luna septembrie. Din cauza caldurilor care se anunta in Capitala, luna august a fost sarita din plan. Astfel, in fiecare zi de luni, miercuri si vineri, vreme de cateva ore, copii de clasele IV-VII (de la scolile normale din Capitala sau de la caminele pentru copii) sunt dusi in grup organizat sa viziteze zone importante din Bucuresti. Si daca-i luni, e plimbare prin centrul vechi al Capitalei. Intalnirea are loc in fata Muzeului de Istorie a Municipiului Bucuresti (la ora 9:00), iar printre punctele de vizitare se numara Curtea Veche, Hanul lui Manuc, Biserica Sfantul Gheorghe Nou, Hanul cu Tei. Miercuri. Miercuri se bate cu piciorul toata Calea Victoriei, vizitandu-se Muzeul National de Istorie, Palatul CEC, Biserica Doamnei, Casa Capsa, Palatul Telefoanelor, Biserica Kretzulescu, Muzeul National de Arta, Ateneul Roman, Muzeul Colectiilor, Muzeul Muzicii. In fine, vineri, turul de onoare al Bucurestilui are in obiectiv gradina Cismigiu, Facultatea de Drept, Opera Romana, Biserica Sf. Elefterie Nou, Facultatea de Medicina, Palatul Cotroceni si Gradina Botanica.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.