Cele doua institutii beneficiare ale investitiei - municipalitatea si Prefectura Capitalei - vor plati 53,4 milioane de lei pentru punerea in siguranta a cladirii administrative. Consilierul Sorin Paliga a solicitat introducerea in hotarare a unei pr
Cele doua institutii beneficiare ale investitiei - municipalitatea si Prefectura Capitalei - vor plati 53,4 milioane de lei pentru punerea in siguranta a cladirii administrative. Consilierul Sorin Paliga a solicitat introducerea in hotarare a unei prevederi exprese prin care, "dupa consolidare, sa nu se mai amestece primaria cu prefectura sau alte institutii ale statului", adica sa ramana sediu exclusiv pentru municipalitatea orasului. In replica, subprefectul Cristina Corut i-a explicat ca prefectura nu are patrimoniu, astfel ca nici teren pe care sa-si construiasca un sediu special. "Consolidarea se va face prin metoda izolarii seismice a bazei cladirii, care afecteaza doar subsolul Primariei. Ulterior, se vor derula lucrari de modernizare si reabilitare a suprastructurii cladirii, de refacere a finisajelor si instalatiilor", a precizat primarul general Adriean Videanu.
Cladirea este incadrata in clasa I de risc seismic, potrivit evidentelor Ministerului Lucrarilor Publice. Sediul municipalitatii este si monument istoric, clasa de importanta a constructiei fiind I (vitala), conform statisticilor. (Magda SEVERIN)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.