La Festivalul din Avignon (Franta), care se desfasoara in perioada 18-28 iulie, in apropierea Palatului Papal, vor rasuna si cantecele Mariei Tanase. Spectacolul "Paris Bukarest", pus in scena de Maurice Durozier de la Theatre du Soleil,
  La Festivalul din Avignon (Franta), care se desfasoara in perioada 18-28 iulie, in apropierea Palatului Papal, vor rasuna si cantecele Mariei Tanase. Spectacolul "Paris Bukarest", pus in scena de Maurice Durozier de la Theatre du Soleil, ii aduce in prim-plan pe solista Nathalie Joly si pe acordeonistul Thierry Roques. Recitalul amesteca piesele facute celebre de Maria Tanase cu alte compozitii originale ce "aduc" pe scena scene epice si destine tragice. "In Bucurestiul cosmopolit al anilor a€™30-a€™40, caruia i se spunea «Parisul Estului», Maria Tanase, «Edith Piaf a Romaniei», canta in romana sau in franceza repertoriul tiganesc al baladelor nascute din legende populare. Implicata in viata politica si in destinul tarii sale, ea ocupa un loc aparte in inima fiecarui roman", informeaza organizatorii spectacolului. Cantecele (majoritatea doine), traduse in franceza, evoca betia, casatoriile fortate, viata tiganilor sau chiar privirea invidioasa aruncata unei rivale in dragoste. Melodiile Mariei Tanase vorbesc si despre mari iubiri, durerea absentei celui iubit, vinuri de referinta, mai spun autorii spectacolului "Paris Bukarest".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.