O scantee nevazuta din fluiditatea cuceritoare a buzelor, care strabate misterios in suflete pana departe, in cuta in care se stinge molcoma ca un vis pagan, sau aprinde vapaia fierbinte a dragostei nemarturisite. Un zambet si inca unul. Buzele arcu
O scantee nevazuta din fluiditatea cuceritoare a buzelor, care strabate misterios in suflete pana departe, in cuta in care se stinge molcoma ca un vis pagan, sau aprinde vapaia fierbinte a dragostei nemarturisite. Un zambet si inca unul. Buzele arcuite si credincioase deschid cu usurinta poarta zambetului biruitor din clipita nasterii, pentru ca puterea magnetica sa radieze tot ceeace are femeia mai fermecator si mai captivant in gratiile sale. Un zambet dezarmeaza pe cel mai semet dintre semeti, pe cel mai trufas dintre trufasi, pe cel mai cuceritor dintre cuceritorii de inimi; un zambet incalzit de flacara nevazuta a simturilor cucereste un suflet, robeste o inima, biciueste o durere, alina o suferinta sau aprinde un vulcan de dragoste patimasa. Un zambet trezeste dorinti ispititoare si adeseori in viata-i de o clipa hotaraste fulgerator de soarta bietelor inimi.  Maestru suveran al vorbelor mute in neinteleasa limba a celor ce se iubesc, zambetul este pururea creator de sperante, de visari patimase, de fagaduinti neimplinitea€¦. (Ilustratiunea romana, 4 iulie 1929)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.