Camera Deputatilor respinge acuzatiile Institutului pentru Politici Publice (IPP), potrivit carora deputatii Cezar Preda (PD) si Minodora Cliveti (PSD) au figurat in acelasi timp si ca aflindu-se intr-o deplasare externa, si ca votind pe baza de cartela in plenul Camerei.

Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Camerei, citat de MEDIAFAX, Cliveti si Preda urmau sa faca parte din delegatia parlamentara care s-a deplasat la Paris, in perioada 21 - 24 iunie 2006, la Reuniunea Comisiilor pentru cultura, stiinta, educatie si pentru probleme economice si dezvoltare, precum si la Strasbourg, in perioada 25 iunie - 1 iulie 2006, la a treia parte a Sesiunii ordinare a APCE. Minodora Cliveti a participat numai la "a treia Sesiune ordinara 2006 a APCE", in perioada 25 iunie - 01 iulie 2006, fiind, asadar, prezenta la lucrarile Camerei Deputatilor in ziua de 22 iunie 2006, exercitindu-si dreptul de vot. La rindul sau, Cezar Preda nu a mai facut deplasarea in strainatate, fiind prezent la lucrarile Camerei Deputatilor in zilele de 22, 26 si 27 iunie 2006, exercitindu-si dreptul de vot. "Cheltuielile care apar in situatia prezentata de IPP reprezinta contravaloarea taxei de neutilizare a biletului de avion, suportata, potrivit legii, de la bugetul Camerei Deputatilor", precizeaza Camera.

IPP a prezentat, joi, un raport privind deplasarile parlamentarilor in strainatate. De asemenea, IPP a solicitat Camerei explicatii in legatura cu faptul ca Minodora Cliveti, Valeriu Buzea, Relu Fenechiu si Cezar Preda figurau ca votind in plen, desi ei erau in deplasari externe.