"Nu-mi permit sa comentez spusele Papei, cred insa ca Europa are nevoie de alt tip de mesaje: unificatoare, si nu de dezbinare", a spus Adrian Iorgulescu. Printr-un document publicat marti, Vaticanul revendica titlul de "unica si adevarata Biserica a
"Nu-mi permit sa comentez spusele Papei, cred insa ca Europa are nevoie de alt tip de mesaje: unificatoare, si nu de dezbinare", a spus Adrian Iorgulescu. Printr-un document publicat marti, Vaticanul revendica titlul de "unica si adevarata Biserica a lui Cristos" pentru Biserica Catolica, documentul Congregatiei pentru doctrina credintei reluand tezele deja dezvoltate intr-un text publicat pe 5 septembrie 2000.
Iorgulescu afirma ca a privit declaratia Papei, "cu destula retinere pentru ca asteptam, dupa vizita Papei Paul al II-lea in Romania, dupa urmarea discutiilor atat de calde, fraterne as spune intre reprezentantii bisericii ortodoxe si ai bisericii catolice, sa mergem in continuare intr-o cat mai buna conlucrare. Este surprinzatoare aceasta declaratie". (D.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.