"Sa va dea Dumnezeu si experienta multa intelepciune avand in vedere ca, in ultimul an, s-a dovedit ca aceasta institutie este chemata sa joace un rol extrem de important in mentinerea echilibrului intre puterile statului", le-a spus presedintele. El
"Sa va dea Dumnezeu si experienta multa intelepciune avand in vedere ca, in ultimul an, s-a dovedit ca aceasta institutie este chemata sa joace un rol extrem de important in mentinerea echilibrului intre puterile statului", le-a spus presedintele. El a sustinut ca judecatorii Curtii Constitutionale "trebuie sa continue sa substituie lipsa de claritate a unor articole din Constitutia Romaniei".
"Sper ca, asa cum a fost si pana acum, mandatul de presedinte al Curtii Constitutionale sa fie exercitat cu multa intelepciune si echilibru. N-as spune ca este neaparat o speranta, este o convingere si tin sa subliniez ca am convingerea asupra solutiei corecte pe care Curtea Constitutionala o va adopta, astazi, probabil".
Dupa aceasta ceremonie, Ioan Vida a fost reales in functia de presedinte al Curtii Constitutionale, pentru un nou mandat de trei ani. Pentru functia de presedinte al Curtii Constitutionale au candidat judecatorii Ioan Vida si Ion Predescu, se arata intr-un comunicat al Curtii. In urma votului secret exprimat de cei noua judecatori, Ioan Vida a fost ales cu opt voturi "pentru". (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.