"Oamenii nu stiu ca votul uninominal ne va da posibilitatea sa cunoastem indeaproape oamenii pe care sa-i votam, ei nu stiu ca votul uninominal ar insemna foarte multi bani. Ca sa poata cunoaste un om nou care a intrat in politica, respectivul trebui
"Oamenii nu stiu ca votul uninominal ne va da posibilitatea sa cunoastem indeaproape oamenii pe care sa-i votam, ei nu stiu ca votul uninominal ar insemna foarte multi bani. Ca sa poata cunoaste un om nou care a intrat in politica, respectivul trebuie sa isi faca zeci de mii de afise, care inseamna cateva zeci de mii de euro buni, pentru reclamele in presa locala.", a precizat Gusa, motivand ca politicienii tineri nu au bani sa sustina o campanie de imagine.
"Ca sa lupti cu sanse pentru un post de parlamentar, trebuie sa dispui de 60.000 - 80.000 de euro, iar politicienii tineri nu dispun de acesti bani ca sa poata ajunge parlamentari in 2008 pe baza votului uninominal. Este in avantajul politicienilor vechi, angajatii oligarhilor, pentru ca cel mai simplu acest vot ar putea sa duca la un Parlament controlat de oligarhi", a mai precizat Gusa.
Cu privire la votul uninominal, el a concluzionat ca deocamdata banii conduc in politica. (R.I.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.