Daca bistritenii se vor califica in finala Cupei Intertoto, Basescu va fi invitat de onoare la meciul contra lui Atletico Madrid.

Gloria Bistrita si Otelul Galati joaca simbata, de la ora 18.00, returul partidelor din turul doi preliminar al Cupei UEFA Intertoto. Ambele echipe romane au avut rezultate bune in tur, Gloria invingind in deplasare la Haifa, cu 2-0, Maccabi, iar Otelul obtinind un egal fara gol cu Slavija Sarajevo. Chiar daca echipa lui e ca si calificata pentru finala cu Atletico Madrid, Ioan Sabau vrea ca jucatorii lui sa evite un rezultat nefast. „Avem un avantaj de doua goluri. Pe undeva ne putem gindi ca vorbim deja de o calificare, ceea ce nu este adevarat. Nu vrem sa fim o surpriza negativa, avind un avantaj de doua goluri, sa ne facem de rusine, sa fim superficiali si sa nu tratam meciul serios, gindindu-ne deja la Atletico", a spus Motul. Spaniolii s-au interesat deja de Bistrita, antrenorul Javier Aguirre atentionind ca Gloria „este foarte interesanta, pentru ca are numai jucatori romani si pentru ca stie sa se apere foarte bine". Ioan Horoba, presedintele Gloriei, a spus ca daca echipa va juca impotriva lui Atletico il va invita la meci si pe Traian Basescu.

Otelul Galati este si ea favorita in returul cu bosniacii de la Slavija. Daca va trece de trupa din Sarajevo, care a venit 1.500 de kilometri cu autocarul pentru a face economie, Otelul urmeaza sa joace una dintre finalele Cupei UEFA Intertoto cu Trabzonspor, al patrulea club ca importanta in Turcia dupa Fener, Galata si Besiktas. Problemele din apararea moldovenilor par sa se fi rezolvat, joi reusindu-se transferul lui Jivko Jelev, fundas central de la Litex Loveci, jucator care a costat 150.000 de euro. Jelev (28 de ani) are 1,90 metri si a jucat sase meciuri in nationala Bulgariei.