Nu lua de bun tot ce cumperi. Pune-ti imaginatia la bataie si personalizeaza obiectele pe care le folosesti cel mai des dindu-le mai multe functii si culori.

Obiectele personale pot avea mai mult decit o functie instrumentala atunci cind sint personalizate. Laptopurile, masinile, consolele de jocuri, frigiderul sau chiar toaleta pot fi imbunatatite atit din punct de vedere tehnic, cit si vizual. Sint deja companii care s-au specializat pe customizarea closetelor carora le ataseaza DVD playere sau minicomputere pentru acces mai usor, dupa ce, eventual, au fost incrustate cu pietre pretioase sau vopsite in culorile preferate. Un model de Trabant poate deveni cea mai cool masina din orice intersectie, cu un motor nou-nout, cu caroseria putin modificata si niste culori pe masura. Ultima tendinta in materie de masini este sistemul „Pimp My Heart", care amplifica sunetul batailor inimii soferului in timp real cu ajutorul unei interfete cu un sistem audio foarte performant. Inventia redefineste practic relatia sofer-masina.

Cea mai la-ndemina optiune in ceea ce priveste personalizarea laptopului sint stickerele (abtibilduri), care au devenit omniprezente atit pe strada, cit si pe haine, genti sau obiecte personale. Laptopul poate fi cel mai bun suport pentru colectia personala. Secretul principal este sa eviti stickerele cu logoul firmelor de haine de strada, gen DC, Gravis sau Vans, si sa le folosesti pe acelea ale artistilor contemporani pe care le poti lua direct de la ei. Stickerul lui Sebastian Big cu bibeloul cu Iisus in uniforma de arte martiale si cei doi copii care se antreneaza, cu mesajul „Iisus este senseiul meu", este unul dintre cele mai noi modele. Iar pentru un laptop „pimp"-uit cum se cuvine nu poate lipsi un evergreen precum pisica patrata a artistului roman Ciubi.

Tot la capitolul „must have", desi au devenit cultura de masa, deci cu atit mai putin cool, intra si stickerele cu Hello Kitty, Emily the Strange sau Ultraman. Cel mai nou trend in materie de laptopuri vine de la Gela Skin, un soi de stickere a caror marime se ajusteaza pe comanda, in functie de dimensiunea laptopului, se dezlipesc fara sa lase urme urite si protejeaza suprafata de zgirieturi.