Suporterii AS Roma ii pregatesc un sezon infernal capitanului nationalei Romaniei.

Vinat aproape o luna de Real Madrid, Barcelona si Inter Milano, Cristi Chivu a ramas inca un an la AS Roma, insa modul cum au decurs negocierile a facut, paradoxal, ca fanii clubului din capitala Italiei sa fie furiosi pe internationalul roman. "Nu mi-e frica de repercusiunile asupra lui Chivu. El s-a comportat ca un adevarat profesionist. Duminica se va prezenta la baza de pregatire, dar asteptam un miracol", a spus Ioan Becali, referitor la posibilitatea ca fundasul roman sa se transfere in cele din urma de la AS Roma. "Mindria lui Rosella Sensi si Massimo Moratti este problema. Roma crede ca ratarea transferului la Real a provocat o paguba? Atunci ar fi trebuit sa scada din pretul cerut! Nu este adevarat ca am refuzat sa negociem cu Real. M-am intilnit cu Predrag Mijatovic la Stadionul Bernabeu, dar propunerea lor era la fel ca a Romei, cind i-a fost propus sa ramina", a adaugat fostul impresar. Reactia Rosellei Sensi, a fost ca a interzis vineri orice discutie cu oficialii gruparii Internazionale Milano pe tema transferului fundasului Cristian Chivu, informeaza agentia Sports. Sursa citata noteaza ca Roma este decisa sa foloseasca o linie dura la adresa internationalului roman si va inchide toate legaturile cu Internazionale Milano.

Fanii echipei AS Roma merg pe aceeasi linie si considera insa ca oficialii gruparii italiene ar trebui sa-l pedepseasca pe Chivu, care a refuzat sa se transfere la Real Madrid sau FC Barcelona, si sa nu-i permita sa joace in sezonul viitor, anulindu-i, de asemenea, salariul. Cei mai multi dintre cei care au postat mesaje pe un forum deschis de cotidianul "Il Romanista" considera ca jucatorul roman nu merita nici macar sa mai imbrace tricoul formatiei italiene, iar la fel de multi suporteri considera ca pentru aceasta situatie sint vinovati, in principal, impresarii jucatorului, fratii Becali, care ar trebui dati in judecata, dar si presedintele clubului Internazionale Milano, Massimo Moratti.

"Acum Chivu trebuie SA JOACE ... Macar pe Olimpico… Dar trebuie SA JOACE… TREBUIE sa primeasca toata «afectiunea» fanilor... merita totul!", posteaza un fan, completat de un altul: "Chivu trebuie sa tunda iarba la Trigoria tot sezonul viitor, stiind ca pentru el in capitala Romei nu va fi un sezon prea placut". "Eu daca as fi in locul celor de la Roma, l-as pastra inca un an pe Chivu, dar nu i-as permite sa joace. Cristian merita sa piarda un an competitional, ceea ce la 25 de ani nu reprezinta un cistig. Nu l-as chema nici macar la reunire si l-as elimina din echipa. Imi pare rau, Cristian, dar intotdeauna trebuie sa gindesti cu propriul cap ce ai de facut. Daca ar fi dupa mine, i-as da salariul minim si in fiecare duminica l-as trimite in tribuna. Nu merita nimic", scrie si Antonio. "Cind te gindesti ca la el in tara sint atit de saraci, iar el a refuzat 4,7 milioane de euro, pentru ca sint prea putini. Mi-e scirba", este un alt mesaj, in locul bucuriei ca un jucator de valoare a ramas sa ajute Roma si sezonul viitor.

Exista si fani care acuza si gruparea AS Roma de modul cum a gestionat aceasta situatie, oficialii italieni fiind criticati pentru ca nu au fost in stare sa-i prelungeasca acordul jucatorului roman. "Ce trebuie sa faca Roma? Trebuie sa ne explice odata pentru totdeauna unde sint banii cistigati in ultimul an: drepturi tv, vinzarile de bilete, primele din Liga Campionilor, sponsori... Unii vorbesc de 60, altii de 70 de milioane de euro. Nimeni nu vrea sa puna in discutie situatia financiara a clubului. Cum este posibil ca inca o data contractul unui jucator sa influenteze in asemenea maniera transferurile. Chivu ramine (?!) si se vorbeste deja de Giuly in stand-by, Modesto omis... omis? Roma trebuie sa publice cifra exacta a datoriilor", scrie OldStyleFan.

Citeste si: S-a terminat circul: Chivu ramine sclav la Roma