Curtea Constitutionala Judecatorul Ioan Vida a fost reales ieri presedinte al Curtii Constitutionale, pentru un nou mandat de trei ani, cu votul a opt din noua judecatori, fiind contracandidat doar de Ion Predescu. Alegerea lui a avut loc ieri l
Curtea Constitutionala Judecatorul Ioan Vida a fost reales ieri presedinte al Curtii Constitutionale, pentru un nou mandat de trei ani, cu votul a opt din noua judecatori, fiind contracandidat doar de Ion Predescu. Alegerea lui a avut loc ieri la cateva ore dupa ce trei noi membri ai Curtii au depus juramantul la Palatul Cotroceni: Augustin Zegrean (fost membru PD) din partea Presedintiei, Tudorel Toader, din partea Camerei Deputatilor, si Valentin Zoltan Puskas (Senat). Prilej cu care presedintele Basescu si-a exprimat "increderea" ca judecatorii vor adopta "solutia corecta" in aceasta privinta. Acelasi sef al statului a asigurat Curtea de tot "respectul" si toata "sustinerea" sa. La 4 iulie la Realitatea TV el reprosa insa Curtii ca a validat votul Parlamentului de suspendare a sa, in conditiile in care el nu a incalcat Constitutia. "Curtea Constitutionala avea posibilitatea sa stopeze un abuz", a spus atunci Basescu. Ieri, el a urat noilor judecatori "multa «intelepciune» in mentinerea echilibrului intre puterile statului".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.