Grupul Chrysler a stabilit in iunie 2007 un nou record de vanzari, atat pe piata din Statele Unite, cat si pe pietele internationale. In iunie au fost comercializate 22.901 unitati in afara Americii de Nord, cifra ce reprezinta o crestere de 21% fata

Grupul Chrysler a stabilit in iunie 2007 un nou record de vanzari, atat pe piata din Statele Unite, cat si pe pietele internationale. In iunie au fost comercializate 22.901 unitati in afara Americii de Nord, cifra ce reprezinta o crestere de 21% fata de luna iunie a anului 2006. Aceasta a fost luna cu cele mai mari vanzari din istoria internationala a Grupului Chrysler, stabilind un record fara precedent de 25 de luni consecutive, in care vanzarile au inregistrat o crestere fata de aceeasi luna din anul precedent.
In timpul celui de-al doilea trimestru, vanzarile inregistrate in exteriorul Americii de Nord au depasit cu 17% vanzarile obtinute in aceeasi perioada a anului precedent, fiind comercializate peste 114.000 de unitati. In plus, a fost stabilit un record istoric de 23.523 de autovehicule exportate din America de Nord pentru a sustine cresterea inregistrata.

Orientul Mijlociu - crestere de 74%

"Cresterea inregistrata de noi la nivel international reprezinta piatra de temelie a strategiei noastre pe termen lung si nu intentionam sa ne oprim prea curand din aceasta crestere. Anul acesta, marcile Chrysler, Jeep si Dodge vor fi si mai active pe pietele noastre internationale".

Toate regiunile din afara

Americii de Nord au inregistrat cresteri in vanzari in luna iunie, startul fiind dat de regiunea Orientul Mijlociu/Africa de Nord, unde in aceasta luna vanzarile au inregistrat o crestere de 74%. Toate pietele de desfacere ale Grupului Chrysler, importante din punct de vedere cantitativ, au inregistrat cresteri semnificative.
Cu un numar de 11.658 de unitati comercializate in trimestrul al doilea, Italia a reprezentat piata de desfacere numarul 1, contabilizand o crestere de 9% fata de aceeasi perioada a anului precedent.
In acelasi timp, Rusia a inregistrat cea mai mare crestere la nivel cantitativ dintre cele mai importante 15 piete de desfacere, cu o majorare a vanzarilor de 85%.Jeep®
In timp ce modelul Dodge Caliber a obtinut pentru anul curent cea mai mare cifra de vanzari la nivelul Grupului Chrysler, in ceea ce priveste marca Jeep® a fost liderul in vanzari. Noile modele, cum ar fi Jeep Compass, Wrangler si Wrangler Unlimited, au contribuit la o crestere cu 27% a vanzarilor pentru aceasta luna si la o majorare cu 10% a cifrei anuale a vanzarilor inregistrate pentru aceasta marca, pana in momentul actual. "Forta portofoliului nostru de noi produse si sprijinul asigurat de reteaua de dealeri din afara Americii de Nord reprezinta elementele care au impulsionat cresterea pe care am inregistrat-o anul acesta pana in prezent", a declarat Thomas Hausch, vice-presedinte al Departamentului Vanzari Internationale. "Pentru acest an, speram sa reusim mentinerea unui procent de crestere a vanzarilor din doua cifre, incluzand aici rezultatele record obtinute la exporturi si, totodata, dorim continuarea majorarii strategice a nivelului de productie si de vanzari in afara Americii de Nord, pentru toate cele trei marci."

"Maximize Your Smile"

Grupul Chrysler a raportat pentru luna iunie a anului 2007 o cifra de vanzari de 183.347 de unitati; fata de luna iunie a anului 2007, vanzarile au inregistrat o scadere de 1%. Cifrele de vanzari comunicate nu au fost rotunjite.
Cu ajutorul programului "Maximize Your Smile" pentru un consum de carburant mai redus, Chrysler a inregistrat o crestere a vanzarilor de 55% fata de anul precedent. Aici, autovehiculele marca Chrysler au inregistrat in luna iunie o crestere a vanzarilor de 104% fata de anul precedent, in timp ce autovehiculele marca Dodge au crescut cu 30% la nivelul vanzarilor. In Statele Unite ale Americii, oferta Grupului Chrysler se incadreaza in mai multe clase de autovehicule si cuprinde modele precum Chrysler Sebring Sedan si Sebring Convertible, Chrysler 300, Dodge Avenger, Dodge Caliber si Dodge Charger.
Vanzarile de autovehicule marca Jeep au continuat sa creasca in luna iunie, cu un plus de 19% fata de anul precedent. Acest rezultat a fost sustinut de imbunatatirea constanta a vanzarilor pentru autovehiculele Jeep Wrangler si Jeep Patriot. Cu 10.952 de unitati comercializate, Jeep Wrangler si Wrangler Unlimited au prezentat o crestere a vanzarilor de 93% in comparatie cu luna iunie a anului 2006, cand au fost vandute 5.674 de autovehicule. Modelul Jeep Patriot si-a mentinut, de asemenea, traiectoria ascendenta si a incheiat luna iunie cu 4.633 de unitati comercializate, adica cu 3% peste cifra de vanzari din luna mai 2007. Acest autovehicul este unul dintre noile modele introduse de Grupul Chrysler, avand un consum de carburant de 6,8 l/100 km (30 mile/galon) sau chiar mai scazut, in conditii de rulare pe autostrada. In plus, modelul Jeep Grand Cherokee a inregistrat o crestere a cifrei de vanzari cu 3% fata de anul precedent. La modelul Dodge Charger, vanzarile au inregistrat in luna iunie o crestere de 19%, cu 11.529 de unitati comercializate, in comparatie cu cele 9.710 vandute anul precedent, in aceeasi perioada.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.