"Harry Potter si Ordinul Phoenix", a cincea parte a francizei de succes inspirata din romanele lui J. K. Rowling, a inregistrat un record in box office-ul american, 12 milioane de dolari, cea mai mare suma colectata de un film lansat la miezul noptii
"Harry Potter si Ordinul Phoenix", a cincea parte a francizei de succes inspirata din romanele lui J. K. Rowling, a inregistrat un record in box office-ul american, 12 milioane de dolari, cea mai mare suma colectata de un film lansat la miezul noptii, intr-o miercuri, informeaza Variety, citata de Mediafax. Recordul anterior a fost detinut de lungmetrajul "Stapanul Inelelor: Intoarcerea Regelui", care, in 2003, a colectat din spectacolele de lansare de la miezul noptii opt milioane de dolari.
In ceea ce priveste lansarea unui film intr-o zi de miercuri, recordul este detinut de "Omul Paianjen 2", care a avut incasari de 40,4 milioane de dolari dupa ce a fost proiectat in 4.285 de cinematografe din America de Nord.
Partea anterioara a francizei "Harry Potter", adaptata pentru marile ecrane de Warner Bros., "Harry Potter si Pocalul de Foc", a avut incasari de sase milioane de dolari la lansarea de la miezul noptii, intr-o vineri. In cursul celor 24 de ore de la lansare filmul a obtinut incasari de 40,1 milioane de dolari.
Si pe plan international, "Harry Potter si Ordinul Phoenix" a obtinut incasari mari in prima zi de lansare, in mai multe tari. In Franta filmul a obtinut 5,9 milioane de dolari, in Australia a incasat 3 milioane de dolari, in Coreea de Sud, 1,5 milioane de dolari, pe pietele asiatice si pacifice, 7,8 milioane de dolari.
"Harry Potter si Ordinul Phoenix" a devenit filmul cu cele mai mari incasari in prima zi de lansare atat in America de Nord, cat si peste Ocean, din istoria studiourilor de productie Warner Bros. Filmul regizat de David Yates ii are in distributie pe Daniel Radcliffe, Emma Watson si Rupert Grint. (D.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.