Ieri, seful Departamentului de Control al Guvernului (DCG), Emanoil Negut, a participat la o sedinta de lucru la Prefectura Constanta, impreuna cu reprezentantii institutiilor implicate in rezolvarea problemelor aparute in tabara de la Navodari. S-a decis ca, pana la finalizarea lucrarilor de reabilitare a taberei, copiii care se mai aflau aici, sa fie relocati, responsabilitatea cazand in sarcina SIND Romania, administratorul taberei.
"Profesorii merg gratuit in taberele scolare, iar cand acestea sunt organizate in alte spatii decat cele ale Autoritatii Nationale pentru Tineret, pot primi comisioane de pana la 10% din suma incasata de administrator pentru grupul pe care il insotesc", au declarat ieri, surse oficiale citate de Mediafax. Acestea au explicat astfel de ce unii profesori au refuzat sa paraseasca tabara de la Navodari, in ciuda faptului ca ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, s-a deplasat miercuri acolo si a dispus evacuarea taberei, pregatind pentru deplasarea copiilor catre case, vagoane speciale de tren.
In tabara de la Navodari se aflau miercuri elevi din zece scoli si o gradinita din mai multe judete. Ieri dupa-amiaza, tabara a fost evacuata, iar copiii mutati in alte spatii de cazare de pe litoral.