In zilele urmatoare, spre sud-vestul, centrul, si apoi sud-estul Europei va fi o patrundere de aer cald dinspre nordul Africii. In conditii de cer destul de degajat, insolatia va contribui la cresterea temperaturii aerului. In tara noastr
  In zilele urmatoare, spre sud-vestul, centrul, si apoi sud-estul Europei va fi o patrundere de aer cald dinspre nordul Africii. In conditii de cer destul de degajat, insolatia va contribui la cresterea temperaturii aerului. In tara noastra, de acum incolo va fi din ce in ce mai cald; valori de 35... 36 de grade pot sa apara la amiaza inca de luni in Banat, Oltenia si in Muntenia, insa acestea vor fi putine si se vor atinge doar la o ora, doua. De marti, astfel de valori, caracteristice caniculei, vor deveni frecvente; temperatura aerului chiar va mai creste si pe arii din ce in ce mai extinse nu va cobori prea mult noaptea. (meteorolog Romica Jurca)


Pe litoral

Azi (sambata):

Vremea va fi predominant frumoasa. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea. Vantul va sufla slab si moderat. Maxime: 25... 27°C, iar minime: 17... 20°C.  Temperatura apei marii va fi de 18... 20°C.

Maine (duminica):

Vremea va fi frumoasa. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea. Vantul va sufla
moderat cu unele intensificari dupa-amiaza. Maxime: 26... 29°C, iar minime: 18... 21°C.
Temperatura apei marii se va situa in jurul valorii de 19°C.

Poimaine (luni):

Vremea va fi frumoasa si calda. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Maxime: 28... 30°C, iar minime: 19... 22°C. Temperatura apei marii va fi de 19... 21°C.


La munte

Azi (sambata):

Vremea va fi in general frumoasa. Cerul va fi variabil, cu unele innorari si izolat ploi de scurta durata. Vantul va prezenta intensificari temporare in zona mai inalta. Temperatura aerului va marca o crestere usoara.

Maine (duminica):

Vremea va fi frumoasa si calda, cu cer variabil. Valorile termice vor continua sa creasca usor.Poimaine (luni):

Vremea va fi frumoasa, cu cer variabil si vant in general slab. Temperatura aerului
va continua sa creasca usor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.