Oferta facuta de Inter a fost considerata modesta in comparatie cu cea facuta de Real Madrid, romanul fiind acuzat ca a provocat „pierderi incalculabile" actualului club.

Internationalul roman Cristian Chivu se mai vinde doar fictiv pe eBay, transportul fiind asigurat gratuit de suturile suporterilor, dupa ce negocierile dintre AS Roma si ultimul club interesat de tranzactie, Inter Milano, intermediate de fratii Becali, au esuat lamentabil miercuri la miezul noptii. Opt ore au stat la masa partile implicate pentru a ajunge la concluzia ca drumurile lui Chivu au bariera la iesirea din Roma. „A iesit fum negru", a scris plastic „Gazzetta dello Sport", transpunind in laicitate traditionalul mod de alegere al Papei. Capitanul nationalei lui Victor Piturca va ramine la actuala echipa pina la finalul contractului, care expira in 2008, impresarii jucatorului refuzind prelungirea intelegerii dupa ce au ratat incasarea unui comision „monstruos" de la Inter.

Viata lui Chivu la AS Roma nu se anunta, in aceste conditii, deloc usoara, pe linga imaginea blurata a romanului in ochii fanilor locali, care ii treceau cu vederea unele gafe, si oficialii clubului avindu-i de reprosat golul din buget, mai ales ca a fost achizitionat brazilianul Juan de la Leverkusen pentru postul pe care l-ar fi eliberat. „Chivu ramine la AS Roma. Duminica se va prezenta la baza de la Trigoria si va ramine la echipa pina la finalul sezonului. Nu mai avem nimic de negociat cu Becali, dupa ce oferta de la Real Madrid, de 18 milioane de euro, nu s-a putut concretiza. Chivu ne-a provocat daune incalculabile", a declarat directorul sportiv al Romei, Daniele Prade, adaugind ca spaniolii plusasera si cu organizarea unor partide amicale intre cele doua grupari, extrem de lucrative.

Chivu mai are contract cu AS Roma pina in iunie 2008, dar se poate intelege cu un alt club cu sase luni inainte de expirarea contractului. Pina atunci, el este disponibil doar pe e-Bay, unde a fost scos la licitatie de catre fani. Participantii la un sondaj de opinie realizat de cotidianul „Gazzetta dello Sport" cred ca fundasul roman va pleca totusi la echipa Internazionale Milano, deoarece clubul AS Roma nu isi permite sa-l piarda vara viitoare fara sa incaseze vreun ban. Intrebati cum cred ca se va termina „telenovela verii", care il are in prim-plan pe Chivu, 59,7 la suta dintre participantii la vot au raspuns ca internationalul roman va pleca la Inter Milano. In schimb, 40,3 la suta din cei 1.418 votanti cred ca AS Roma ar face bine sa utilizeze un ton dur, deoarece este vorba de o chestiune de principiu, ceea ce s-a si intimplat.

Radu Stefan, urmatorul Chivu Cotidianul „Il Secolo XIX" a scris joi ca impresarul Victor Becali, aflat in Italia pentru cazul Chivu, s-ar putea intilni cu vicepresedintele clubului Genoa, Giambattista Pastorello, pentru a discuta un eventual transfer al fundasului dinamovist Stefan Radu la nou promovata in Serie A. „Singurul impediment in calea transferului sint preliminariile Ligii Campionilor", scrie „Il Secolo XIX". Radu Stefan, „noul Chivu din Balcani", a devenit principalul obiectiv pentru oficialii clubului Genoa, dupa ce acestia nu au reusit sa-l pastreze pe Dome-nico Criscito, care a revenit la Juventus dupa expirarea imprumutului.