Utilizatorii cu educatie superioara au de patru ori mai multe sanse decat cei cu educatie medie sa acceseze internetul de acasa. Persoanele cu educatie elementara care acceseaza internetul de acasa sunt de 40 de ori mai putine decat cele cu studii su
Utilizatorii cu educatie superioara au de patru ori mai multe sanse decat cei cu educatie medie sa acceseze internetul de acasa. Persoanele cu educatie elementara care acceseaza internetul de acasa sunt de 40 de ori mai putine decat cele cu studii superioare.
Categoria de varsta cu sansele cele mai mari de a accesa internetul de acasa este reprezentat in Romania de persoane cu varsta intre 15-24 de ani, proportia lor fiind de sapte ori mai mare decat cei care au varsta de peste 55 de ani.
In cadrul grupului noilor zece state membre, care au aderat in 2004, sansele ca populatia din mediul rural sa aiba acces la internet de acasa sunt de 1,6 ori mai mici decat cele ale orasenilor. In privinta nivelului de educatie, sansele de a avea acces la internet de acasa pentru cei cu o educatie elementara sunt de opt ori mai mici decat cei care au studii superioare.
In statele din UE 15 (statele membre UE inainte de extinderea din 2004 - n.r.), tinerii de 15-24 de ani au de 2,1 ori mai multe sanse de a accesa internetul de acasa decat varstnicii. Raportul respectiv este de 4,4 pentru grupul noilor zece state membre (NSM10) si de aproape sapte pentru Romania.
Diferenta este aproape insesizabila intre persoanele care provin din mediul rural sau urban in tarile din UE15.
Eurobarometrul standard 67 a fost realizat in primavara anului 2007, in perioada 10 aprilie-8 mai, pe un esantion de 1.019 persoane, cu o marja de eroare de plus/minus 3,1%. Este primul studiu in care Romania apare ca stat membru al UE.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.