Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, una dintre cele mai fotografiate femei din lume, nu este obisnuita sa primeasca ordine de la fotografi chiar daca uneori celebritatea acestora este poate la fel de mare ca si a Majestatii Sale.
F
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, una dintre cele mai fotografiate femei din lume, nu este obisnuita sa primeasca ordine de la fotografi chiar daca uneori celebritatea acestora este poate la fel de mare ca si a Majestatii Sale.
Fotografa Annie Leibovitz, care castiga in jur de 100.000 de dolari pe zi si care este atat de celebra incat isi permite adesea sa refuze, din lipsa de timp, oferte ametitoare, a avut indrazneala sa-i sugereze Reginei sa-si dea coroana jos pentru ca parea prea impopotonata. Majestatea Sa a avut insa grija s-o puna imediat la respect.
"Cred ca ar fi mai bine fara coroana, pentru ca rochia...", a sugerat Leibovitz, 58 de ani, care a fost imediat intrerupta de Elisabeta a II-a.
"Sa fiu mai putin imbracata? Dar unde credeti ca ne aflam?", a spus regina, cu o privire glaciala, aratand costumul oficial. Elisabeta a II-a a parasit camera, cu un valet purtand trena lunga a rochiei din catifea albastra in spatele ei. Regina a adaugat: "Nu schimb nimic. E suficient ca sunt imbracata asa, multumesc".
Scena retragerii Reginei a fost surprinsa de echipa BBC 1 care filma la Palatul Buckingham pentru documentarul serial "Un an cu Regina".
Regina, care a fost pictata sau fotografiata de toti artistii celebri din ultimii 50 de ani (de la Annigoni la Lucian Freud sau Cecil Beaton), a revenit in incaperea in care avea loc sedinta foto si i-a comunicat fotografei punctul sau de vedere. Cele patru portrete au fost realizate pentru a marca vizita Reginei in Statele Unite ale Americii. Intr-unul din ele, Regina apare, intr-adevar, fara coroana.
Serialul documentar "Un an cu Regina" va fi difuzat in toamna si cuprinde imagini din timpul pregatirilor pentru cea de-a 80-a aniversare a reginei, din timpul vizitei in SUA, dar si imagini din viata de zi cu zi a membrilor familiei regale.
Printre fotografiile celebre ale lui Annie Leibovitz, care a lucrat foarte mult cu publicatiile Rolling Stone si Vanity Fair, se numara portretul lui John Lennon dezbracat complet alaturi de Yoko Ono imbracata in negru (vezi foto), fotografia nud cu Demi Moore pe cand era insarcinata in sapte luni, dar si cea a lui Whoopi Goldberg facand baie in lapte. (Camelia CIOBANU)
BBC si-a cerut scuze
Postul de televiziune BBC i-a cerut, ieri, scuze Elisabetei a II-a pentru ca a sugerat intr-un material de promovare a documentarului "Un an cu Regina" ca Majestatea sa ar fi apostrofat-o pe celebra fotografa Annie Leibovitz (foto) in timpul unei sedinte foto.
In respectivul material de promovare se arata ca Elisabeta a II-a a intrerupt brusc sedinta foto dupa ce Leibovitz i-a cerut sa-si scoata coroana. Scena a fost urmata de o alta in care regina mergea pe un coridor si ii spunea unei asistente: "Nu schimb nimic. E suficient ca sunt imbracata asa, multumesc". De fapt, cele doua scene au fost prezentate in ordine inversa fata de cum s-au petrecut. "In acest trailer exista o secventa care sugereaza faptul ca Regina a parasit sedinta foto brusc. Nu aceasta este realitatea si, de fapt, secventa a fost interpretata gresit", a spus BBC. "BBC doreste sa-si ceara scuze reginei si lui Annie Leibovitz pentru orice neplaceri create". (Mediafax)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.