Firma Opus Project&Development va investi 670 milioane euro pentru a construi un proiect de locuinte, spatii comerciale si birouri. Proiectul imobiliar va fi dezvoltat pe un teren de aproximativ 100 hectare amplasat la nord de Bucuresti, in comuna St
Firma Opus Project&Development va investi 670 milioane euro pentru a construi un proiect de locuinte, spatii comerciale si birouri. Proiectul imobiliar va fi dezvoltat pe un teren de aproximativ 100 hectare amplasat la nord de Bucuresti, in comuna Stefanestii de Jos, din judetul Ilfov.
"Proiectul Cosmopolis va include cladiri cu o suprafata construita totala de un milion de metri patrati si va fi finalizat in circa 5-8 ani. Vom construi aproximativ 7.000 de apartamente si vile, o serie de cladiri comerciale si de birouri cu suprafata de 270.000 metri patrati, un hotel, un spital, doua scoli, precum si centre de fitness si piscine", a declarat Murat Kavurga, directorul general al companiei, citat de Mediafax. Oficialul companiei a afirmat ca prima faza de executie a proiectului va include 550 de locuinte, iar lucrarile vor demara in luna august, finalizarea acestora fiind peconizata in circa 24 de luni.
Pretul locuintelor va fi cuprins intre 950 si 1.000 de euro pe metru patrat construit, fara TVA, costurile urmand sa creasca cu pana la 10% ulterior, in functie de cerere. Potrivit lui Kavurga, valoarea de piata a proiectului va fi de circa 1,5 miliarde de euro la finalizarea tuturor lucrarilor.
Finantarea investitiei va fi asigurata in principal din credite bancare, insa exista posibilitatea stabilirii unui partener cu o banca americana.
"Am obtinut un prim credit de 30 de milioane de euro de la GarantiBank si suntem in negocieri avansate cu o banca din Statele Unite care ar putea deveni partenerul nostru in acest proiect. De asemenea, finantarea va fi asigurata din sumele obtinute in urma vanzarii locuintelor construite in prima etapa a proiectului", a precizat Kavurga.
Compania a achizitionat terenul anul trecut, de la o firma din Romania, pretul achizitiei fiind de circa trei milioane de euro.
Opus Project&Development a fost infiintata in acest an si este controlata de familia Buyukhanli din Turcia, care detine firma de constructii Buyukhanli, implicata in mai multe proiecte rezidentiale, comerciale si hoteliere pe piata imobiliara din Turcia, proiectul din Stefanestii de Jos fiind prima investitie pe o piata externa.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.